Lesz-e valaha még olyan nagy sikerekel rekordokkal rendelkező zenekar mint a The Beatles? 13/L
Én 14 vagyok és lány, és teljességgel odavagyok a '60-as, '70-es és '80-as évek zenéiért.
Nekem van egy olyan álláspontom, hogy vannak olyan dalok, amik annyira jók, hogy valakinek mindenképpen meg kellett írnia, pl. a Queentől a living on my own. Vagyis olyan dalok, amelyeket mindig is ismertem, bár gőzöm se volt arról, hogy ki írta, mi a címe, egyszerűen hallottam, és imádtam.
A legtöbb ilyen "ősi" zenekarnak 1, maximum 2 olyan dala van, amelyek a fent említett kategóriába sorolhatók, legyen az metál rock, pop, bármi, viszont a Beatlesnek, és a tagoknak külön-külön rengeteg ilyen daluk van:
Beatles:
- Help
- Yesterday
- Let it be
- Hey Jude
- While my guitar geently weeps (az elején a dallam)
John Lennon:
- Imagine
Paul McCarteny:
- Quennie eye (ugyan nem annyira ismert, viszont a dal elején röpke 5 másodpercig szól egy dallam, ami mindig is nagyon ismerős volt)
- Live and let die (a közepén a dallam mindig is a fejemben volt)
- Say say say (Michael Jacksonnal, és minél többször hallgatom, annál jobban úgy érzem, hogy mindig is hallgattam)
George Harrison:
- Got my mind set on you (ismertem, de sose tudtam
Nah, összevetve, a többi zenekar és énekes 1-2 dalával szemben nekik min. 7 volt. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!