Kötelezhetki-e vámmal a csomagot, amit otthonról kapok külföldre?
Izland, a sajat ruháimat küldik utánam. Újonnan nam tudom, mennyi lennének, de biztos több, mint 12 euró, amit sok vámkorlátra írtak.
Az ország az EU-nak nem tagja, de szerződöttje, mint Norvégia vagy Svájc.... akár útlevél nélkül is idejöhet akárki magyar... állatokra karantén vonatkozik, de pl ételt bármit behozhatsz. Tiud erről valaki valamit?
A saját, használt ruháidra nem fognak vámot kivetni. (Gondolom egy pár kg-os csomagról van szó, nem egy bála ruháról.)
Azért ételt sem lehet bármit bevinni. Az egyik ismerősöm pár hete Norvégiából vitt egy különleges szárított húst, elvették tőle a vámon és majdnem meg is bűntették mivel a zöld folyosón akarta "átcsempészni".
Norvégiából is? Na ezen én is meglepődtem. Onnan át is vezetek, ha akarok Svédbe, onnantól meg semmi közük hozzá. Érdekes.
Én BE hoztam rakottkáposztát tejföllel :D
És kb 2-3 kilós cucc, több nem. DE a márka miatt aggódok, mert arra allergiások.
De 3 hét alatt rájöttem nagynehezen, hogy 12% a vám, azt meg elviselem, párszáz forintot vagy koronát még odaadok, csak ne itt keljen újakat vennem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!