Ha férfi fizet lánynak aki árulja magát az interneten az törvényes?
Utolsó válaszoló már elég közel jár a dolog lényegéhez:
Önmagában a prostitúció, így különösen a szexuális szolgáltatás internetes szexhirdetésen keresztül történőkínálása NEM SZABÁLYSÉRTÉS, és ugyancsak NEM BŰNCSELEKMÉNY.
Vannak bizonyos formái, ahogyan szabálysértés, például bizonyos helyeken az utcán strihelni.
A barátnődet viszont jó nagy bajba keverted, ha a rendőrségnek is azt mondtad, hogy ő beszélt rá téged, ugyanis mást prostitúcióra rávenni már bűncselekmény, amiért akár 3 évet is lehet kapni (Btk. 201. §)
Ráadásul, ha még te sem voltál 18, amikor ő erre először rábeszélt, akkor 5 év a maximum büntetés.
Bármilyen furcsa, de a 14. életévét betöltött fiatalkorúval pénzért létesített szexuális kapcsolat sem bűncselekmény, csak az, hogyha valaki futtatja, segíti a prostitúcióban, vagy ráveszi arra a fiatalkorút.
Azért nem segítettél rajta, mert a rendőrség nem fogja tudni visszatartani a prostituálódástól, ezt nem tilthatják meg neki, ha önként csinálja. Még egyszer mondom, prostinak lenni teljesen legális.
Viszont közben igenis sikerült nagy bajba keverned őt, mert mást prostitúcióra rávenni akkor is súlyos bűncselekmény, ha nem erőszakkal teszi, csak szép szóval meggyőzi.
Tehát te gyakorlatilag sértettként tettél rá terhelő vallomást, ami miatt kaphat 3 évet.
Annyi a szerencséje, hogy önmagában a te vallomásod valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy tényleg el is ítéljék.
Én elhiszem, hogy neked ebből nem volt hasznod, és jót akartál, csak nem igazán választottál megfelelő eszközöket.
Ja, és hidd el, a rábeszélés bűncselekmény, amivel te őt vallomásban megvádoltad. Jogász vagyok, erről talán ne vitatkozzunk. Így szól a btk. vonatkozó szakasza:
"Aki mást prostitúcióra rábír, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ez ezt jelenti.
Azt pedig próbáld megérteni, hogy ha ő nem akarja abbahagyni a teste árusítását, a rendőrség nem fogja tudni eltiltani ettől. Mert nem tilos. Legális. Jogában áll csinálni. Érted?
És egy 18 éves lány nem fog nevelőotthonba kerülni, mert nagykorú, hahó!
Börtönbe viszont igen, ha a fenti bűncslekményben megállapítják a bűnösségét. Ha pedig a tiédet megállapítják kerítésben, akkor te is.
Kerités...úgy látom te sem vagy a szó jelentésében tisztában!Bnőm a fejébe vette hogy azt fogja mondani én voltam a keritő. jézusom olyan szavakat használnak az emberek amikket tisztában sincsenek hogy mit is jelent!
Kerítés
207. § (1) Aki haszonszerzés céljából valakit közösülésre vagy fajtalanságra másnak megszerez, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Én nem vagyok strici!!!! Nem vettem el tőle sosem pénzt. Tudom hogy bizonyitani kell, és tudom is mert nemvagyok hülye. felvettem az egész telefonbeszélgetést barátnőmmel amin arra kér hogy róla mondjak vissza mindent különben megbánom! Tehát ha kell én tudom magamat védeni!
Bocs, úgy emlékeztem, hogy decemberben múlt 18, nem úgy, hogy decemberben lesz.
A dolgon nem változtat nagyon, mert decemberig ez az eljárás aligha ér véget.
Utána meg vidáman folytathatja az ipart. Arról nem beszélve, hogy a javító- és nevelőintézetekből kikerülő lányokból nagyobb százalékban lesz prosti, mint bárkiből, úgyhogy ha bekerül, azzal te megint csak nem sokat segítettél rajta.
Az világos, hogy akinek a felügyeletére lett volna bízva, elkövette a kiskorú veszélyeztetését, de úgyszintén nem értem, hogy segítesz te azzal, hogy megbüntetik az illetőt.
Azt meg tényleg nem tudom, honnan veszed, hogy én nem vagyok tisztában a kerítés szó jelentésével :))) Kerítő lehettél te is, ha például egyszer egy kuncsaftot te szerveztél le neki.
Azt meg már nem tudom hanyadszor írom le, hogy a "rábír" nem erőszakos magatartás, nem kell hozzá fegyver.
Mindegy, én csak próbáltam rávilágítani itt arra, hogy azzal, hogy a rendőrséghez fordultál, nem biztos, hogy a legjobb módszert választottad a segítségre, és nem okoztál neki nagyobb bajt. Vagy, hogy nem biztos, hogy ennek az egésznek volt értelme, vagy haszna.
De látom, nem nagyon fogadsz el tanácsot, mivel te nálam sokkal okosabb vagy, a rendőrök pedig nyilván végül mindenkit a helyes útra térítenek, mert ez az ő fő profiljuk :D
Úgyhogy hagyjuk az egészet. További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!