Ha férfi fizet lánynak aki árulja magát az interneten az törvényes?
Ja értem.:) Szerintem is jól tetted, ezzel hosszútávon tényleg segítettél a barátnődnek, talán majd egyszer ő is rájön.
Plusz, Te is végre ki tudtál szállni belőle, és nem utolsó sorban ezerszer jobb, ha Te vallod be a rendőrségnek a bűnödet, mintha lebuksz... mert úgyis lebuktál volna az idő folyamán.
Nem olyan nehéz ám megtalálni a vonatkozó jogszabályokat. Kapásból ez az első, ha beírom a google-be, hogy "prostitúció törvény": [link]
"A tilalmak, korlátozások megsértése esetén sem minősül önmagában a prostitúció bűncselekménynek, csak szabálysértésnek."
Igaz, ez nem annyira egyértlemű, kell hozzá egy kicsit szöveget érteni, úgyhogy rákerestem a "legális" szóra, és rögtön a lap aljára irányított:
"[1] Az 1978. évi – jelenleg hatályos – IV. törvény, az üzletszerű kéjelgésdefinícióját jeleníti meg, mely bűncselekményt – az előzőekben már említve -1993-ban hatályon kívül helyezték, 1999-től a prostitúció (szabályokhoz kötött) legális tevékenységgé vált, a jogszabályok a prostituáltak tevékenységét, mint szolgáltatást ismerik el."
Szóval nem tudom, mi történhetett a valóságban, de önmagában szexuális szolgáltatást árjulni vagy elfogadni legális. Kiskorútól elfogadni, kiskoróként felajánlkozni, tiltott helyen felajánlkozni (egy lakás nem számít annak) stb. számít szabálysértésnek (lehet, hogy kiskorútól elfogadni bűncselekmény is, ezt nem tudom pontosan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!