Büfészakot végzett emberek! Ti hogyan álltatok talpra?
Mit tehet az, aki büfészakot végzett?
Mindenképp kellene egy OKJ-t végezni az egyetemmel párhuzamosan?
Másik MSc-t végzett valaki a büfé BSc után? Hogyan bírtátok a sokkal nehezebb szakot? Hogyan kell krediteket pótolni? Valahol azt hallottam, hogy első két félév alatt kell a pótolandó krediteket felvenni, és emellett az adott MSc-n is meg kell legyen a 30 kredit; és ez durván hangzik azért...
Vagy munkaügyis képzésen vettetek részt?
Vagy esetleg mégis szakmában helyezkedtetek el, mert volt kapcsolati tőke? Arra hogyan tettetek szert (ha alapból nem volt olyan ismerősötök)? Tehát ha "nyüzsögnötök" kellett, hol nyüzsögtetek?
A lelki részét hogy bírjátok a dolognak? Megszerettétek, amit tanultatok? Mert ha igen, akkor szerintem nem olyan nehéz túllépni rajta, hogy csak tanultad, de sose tehetsz hozzá a helyzethez semmit, még egy lépésnyit se...
Meddig voltatok munkanélküliek?
Büfészakos vagyok... Mostmár elvégezném, részben mert mindjárt itt a fele, másrészt pedig megszerettem a témát. Bár a suli nem túl jó, a téma igen...
Nem tudom, hogyan tovább viszont? Szeptembertől OKJ levelezőn?
Sokat segítenének a válaszok a fenti kérdéseimre - egy részükre...
Köszönöm!
És nem félsz az MSc-től? Tudod, kb mennyit kell pótolnod?
Milyen érzés munkanélkülinek lenni? :/ Nagyon rossz? Vagy pozitívabb szemlélettel felül lehet kerekedni?
Én valamennyire próbálok haverkodni... és valahol elgondolkoztató valóban, hogy érdekből... De annyira nem "gáz" szerintem, mert akinél tényleg csak az érdek játszana közre, az nem válik haverrá, csak ismerős lesz, aki meg haverrá válik, ott már van őszinte, kölcsönös szimpátia is. :) Meg szerintem fontos a korrektség és hogy ne használjuk ki az illetőt.
A mester alatt szerintem te is járj el olyan helyekre, ahol szert tehetsz kapcsolati tőkére!
Így már értem. Köszönöm!
És sok sikert-szerencsét mindenhez-mindehhez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!