Büfészakot végzett emberek! Ti hogyan álltatok talpra?
Mit tehet az, aki büfészakot végzett?
Mindenképp kellene egy OKJ-t végezni az egyetemmel párhuzamosan?
Másik MSc-t végzett valaki a büfé BSc után? Hogyan bírtátok a sokkal nehezebb szakot? Hogyan kell krediteket pótolni? Valahol azt hallottam, hogy első két félév alatt kell a pótolandó krediteket felvenni, és emellett az adott MSc-n is meg kell legyen a 30 kredit; és ez durván hangzik azért...
Vagy munkaügyis képzésen vettetek részt?
Vagy esetleg mégis szakmában helyezkedtetek el, mert volt kapcsolati tőke? Arra hogyan tettetek szert (ha alapból nem volt olyan ismerősötök)? Tehát ha "nyüzsögnötök" kellett, hol nyüzsögtetek?
A lelki részét hogy bírjátok a dolognak? Megszerettétek, amit tanultatok? Mert ha igen, akkor szerintem nem olyan nehéz túllépni rajta, hogy csak tanultad, de sose tehetsz hozzá a helyzethez semmit, még egy lépésnyit se...
Meddig voltatok munkanélküliek?
Büfészakos vagyok... Mostmár elvégezném, részben mert mindjárt itt a fele, másrészt pedig megszerettem a témát. Bár a suli nem túl jó, a téma igen...
Nem tudom, hogyan tovább viszont? Szeptembertől OKJ levelezőn?
Sokat segítenének a válaszok a fenti kérdéseimre - egy részükre...
Mi az, hogy he?
Ha nincs mondandód, ne írj ide...
Büfészakos vagyok és teljesen kétségbeesett....
Elég sokan végeznek büfészakot és közülük elég sok tagja a GyK-nak is...
Azoktól kérdezem, hogy ők mit tettek, hogyan élték meg a szitut és tapasztalataik alapján mit tanácsolnak. OKJ egyetem alatt, OKJ egyetem után, munkaügyire hagyatkozás, nyelvtanulás, BSc-től eltérő MSc vagy lottózás vagy egyéb?
Milyen kilátásokra lehet számítani?
És lelkileg hogyan lehet feldolgozni a szitut, hogy magam alatt vágom a fát?
Mit nem lehet ezen érteni???
Nyilván megbántam és nagyon nem vagyok rá büszke, sejtheted! Egyébként úgy kb az egész eddigi hitem sok dologban - felborult.
De 4. félévesként már talán legjobb lenne befejezni.
Büfészak alatt azt értem, hogy értelme sincs, az odajáró se és tanár se tudja, mire jó, nem lehet vele elhelyezkedni, túl könnyű elvégezni ergo minden idióta elvégzi és semmilyen használható tudást nem ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!