Gitározni szeretnék meg tanulni, de most kezdtem el tanár nélkül és hogy kell ezt a kottát érzelmezni vagy is a számokat hogy 7.7.7.7. stb?
Ezt úgy hívják, hogy tabulatúra, vagy csak tab.
Tuképpen a gitár nyaka van lerajzolva, vízszintesen. Baloldalt a húrok nevei vagyis hangjai (vigyázz, nem szokványos hangolás!), a megfelelő helyen pedig annak a bundnak a száma, ahol le kell fogni azt a húrt. Balról jobbra kell olvasni. Tehát pl. az első hang úgy szólal meg, hogy a DAF húrokat nem fogod le, A CGC húrokat pedig a 7. bundnál fogod le. Ez hétszer, aztán "felcsúszol" a 10. bundra.
Kis segítség:
De szerintem szerezd meg inkább a Muszty-Dobay féle gitáriskola könyvet, ott nem lesznek ilyen gondok.
Én is nemrég kezdtem gitározni, én inkább a videókból tanulást ajánlom, mert szerintem úgy egyszerübb ha valaki magyaráz, de ez az én véleményem.
Ha beütöd a youtube-ba, hogy gitár lecke, kiad tök sok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!