Bungyurda kérdése:
Kérhetem a Nyugdíj Igazgatóságot, hogy most leszek 60 éves, hogy számolja-e ki, hogy mennyi időt kell még szolgálatban töltenem, illetve most mennyire lennék jogosult nyugdíjra? Van-e erre mód?
Figyelt kérdés
2014. febr. 3. 19:05
1/6 anonim válasza:
Igen van rá, lehetőség azt biztos megmondják, hogy mennyi időt kell még dolgoznod és a nyugdíj összegét is kiszámolják, de azt írásban kell kérned.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És azt nem tudod melyik nyomtatvánnyal?
Nézegettem az oldalukat és a k02-esre esett a választásom. Tudsz ebben Nekem segíteni?
2014. febr. 4. 07:34
3/6 Dudok Andrásné válasza:
Igen kérjed is ,mert akkor tudod, hogy is állsz?Bemész az illetákes nyugd.folyositohoz és kérsz egy SZOLGÁLATI IDŐ KÉRELMI lapot! Mellé adnak, hogy mit kell bevinned hozzá.Hogy a nyugdijad mennyi lesz, azt nem fogják tudni kiszámolni, mert ahhoz tudni kell, majd, hogy mennyi lesz a kereseted és az évek.Most1988 tol veszik, a havi nettó fizetés % át.Én ,mint nő 40 év szolg.időre a havi nettó 80%át kapom. Az átlag nettom 73000.lett és 58.075 öt kaptam.Le is tölthető a NET ről. postázható a kérelem.
4/6 Dudok Andrásné válasza:
Mikor születtél,nő vagy ffi????Ugyanis nem mindegy,mert, én sem öregségi nyugdijas vagyok,csak KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTÁS ban részesülök.A pénzen nem változtat, csak az osszegen kivül semmire nem leszel jogosult,csak ha betöltöd az öregségi nyugdijkorhatárt!
5/6 A kérdező kommentje:
1954.12.15. Nő. Egyébként Édesanyámról beszélünk, csak Ő nem netezik. :)de letöltöttem a nyomtatványt és beadjuk. Akkor tehát csak az összeget kapja és kész?
2014. febr. 5. 11:35
6/6 anonim válasza:
Én is korhatár előtti nyugdijban részesültem. Kaptam a pénzt, meg minden évben az utazási utalványt, amivel csak 10 % utazási költséget kellett fizetnem.Plusz, minden januárban kaptam nyugdijemelést, ugyanugy, mint a többiek.
A nyugdijfolyósitóval érdemes előbb telefonon megbeszélni a dolgokat, mert ők megmondják konkrétan, hogy mit kell elküldeni ahhoz, hogy ki tudják számolni a szolgálati időt, meg a várható nyugdijat. Én is igy csináltam annak idején, ez volt a legsimább ut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!