Van-e védett kor, és ha van, ki élvezheti? Pl. Én az 58. évemben vagyok, de van 4 év kedvezményem. (ez így 62 év) Rám hogyan vonatkozik a korhatár, ha 3 év múlva mehetek nyugdíjba?
VAN.
...a Jelenleg hatályos Munka Törvénykönyvébe foglaltak szerint:
III. A legfontosabb változások, a teljesség igénye nélkül
4. A védett kor kérdése: A védett korra vonatkozó szabályozás úgy változik, hogy miközben a védelmi időszak továbbra is az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt év, a munkáltató a munkavállaló határozatlan időtartamú munkaviszonyát felmondással csak akkor szüntetheti meg, ha az lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, illetve olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
más:
Értem a választ - bár nem teljes -és köszönöm,de azt is
szeretném tudni,hogy mi van akkor,ha valakinek van kedvezménye?Mert ha Pl.65 évből lejön 5,marad a 60.
De mivel én 61 éves koromban megyek nyugdíjba,nekem nem is jár az 5 év?
"a védelmi időszak továbbra is az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt év"
...Esetedben, jelenleg érvényes ÖREGSÉGI nyugdíjkorgatár ekkor jön el:
aki 1956-ban született, a 64. életév betöltését követő 183. nap,
Forrás:
a "védelmi időszakba" nem vehető figyelembe a különböző (még érvényben lévő) korkedvezményeket.
Mindenkor a juelenleg hatályos, meghatározott, ÖREGSÉGI nyugdíjkorgatárt veszik figyelembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!