Megszünik a napiszar, te mit gondosz rola? A főszerkesztő leleplezödött.
én pl erre gondoltam:
"Mivel családapa, nem lehetett kétsége affelől, hogy a legtöbb ,,áldozat'' egyszerű neurotikus, szorongó, identitáskereső kiskamasz, a közszemlére tételnek nincs nevelő-pedagógiai értéke, egyes esetekben kockázatos (labilis lelkialkatú áldozat esetén), és mindenképpen megkerüli a törvényes gondviselőt. "
szorognó szegény kamaszok akik meztelenül pózolnak, vagy a buli közben-után összehányják-f.ssák-h.gyozzák magukat.
szegény kamaszok akik nyilvánosan rbancoskodnak, temetőben sírokat gyaláznak, stb, sorolhatnám még. utálom amikor valaki nekiáll kimosdatni mindenkit, mert mindenkiben meglátja, hogy az miért nem tehet arról, amit tesz csinál.
12 éves áldozatok is voltak, itt az egyéni felelősség korlátozott. Figyelmeztettek a rajongók is, hogy ez már ,,gyerek suna'', nem pedig ,,tini suna'', amikor jól láthatóan tízéves körüli áldozat került ki.
A téma hatalmas, sajnos magam is keveset tudok a "cyberbullying" (az internetes megalázás) hatásairól. Egyrészt nem vagyok szakértő, másrészt ez a téma elég új. Annyit tudok róla, hogy a témával foglakozó szakemberek veszélyesnek tartják, néhány esetben nem lehet felelősséget vállalni azért, mi is lesz a következmény.
Bozólaciban az zavar, hogy a kamaszok felelősségét emlegeti (pedig az jog és köztudat szerint is korlátozott), ugyanakkor ő maga semmiért nem vállalt felelősséget. Bár Magyarországon nem volt bizonyított öngyilkosság következménye netzaklatásnak, de Az USA-ban igenis volt (igaz, egy más jellegű netzaklatásos ügyben). Ha -- névtelenségét Inkább a kamaszokkal szemben vagyok engedékeny, mint a felnőttekkel szemben, a felnőttek már felelnek a tetteikért.
Ha már meg akarta névtelenségét őrizni, legalább egy szakmai egyeztetést kérhetett volna előzetesen a téma szakértőitől, hogy vannak -e veszélyek, tragédiába csúszhat-e a dolog. Majdnem biztos, hogy erre nem kérdezett rá senkitől. Egyszerűen csak annyit vártam volna el tőle, mint mondjuk egy orvostól, hogy ne próbáljon ki egy vadonatúj, soha ki nem próbált (állatokon sem tesztelt) gyógyszert a páciensein (pláne tudtuk nélkül).
dehogy szűnik. ez csak egy vicc volt..
SJANONS!.
mindjárt április lesz,ez a kérdés pedig majdnem decemberi,ha akkor még úgy volt h megszűnik és mostanáig nem szűnt meg akkor nem is fog :S
pedig én örülnék neki.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!