A korrektori állás mennyire keresett Magyarországon és milyen helyekre keresnek korrektorokat?
Sajnos egyre kevésbé alkalmaznak korrektort. Magára adó kiadó, szerkesztőség nem lehetne meg nélküle, de állítólag az olvasó nem fizeti meg a munkáját.
Fékezve olvasni nem mindenki tud. A jó nyelvérzék, a szabályok ismerete természetesen alapkövetelmény. Mostanában inkább küldenek, mint felvesznek. Kezdőként nagyon nehéz elhelyezkedni.
Csináltam egy ideig. Nagyon élveztem, mert amúgy is szüntelen olvasok. A családom szerint betűmániás vagyok. Ráadásul gyorsolvasó. :-)
Szívesen vállalnék én is korrektori munkát, de sajnos a szerkesztőségek, kiadók szeretik megspórolni még azt a kis pénzt is. Egyre igénytelenebbek. A bulvárt nem csak elvből nem olvasom, hanem azért sem, mert meglátásom szerint szándékosan rombolják a nyelvünket. Félig analfabéta firkászok olyan nyelvhelyességi és helyesírási hibákat halmoznak, hogy az már brutális. Úgy 2000 körül dolgoztam egy kiadónak, A/5-ös méretű ívenként (kb. 16 oldal) bruttó 1000.-Ft volt a honorárium. Nem volt sok.
De élveztem, mert olyan könyveket olvashattam el, amelyekhez valószínűleg nem juthattam volna hozzá. Ráadásul az olvasásért fizetést is kaptam. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!