Miért bűnhődnek azok a személyek, akik részt vettek Jézus keresztrefeszítésében? Itt gondolok Júdásra, Pilátusra.
Kedves Anonimvs! Szerintem nem került Júdás a pokolba! Söt a Mennyországba kerül. Erre Jézus tett ígéretet!
(Máté 19.27-29)"Akkor Péter vette át a szót: "Nézd mi mindenünket elhagytuk és követtünk Téged. Mi lesz hát jutalmunk?" Jézus így válaszolt: "Bizony mondom nektek, ti, akik követtetek, a megújúláskor, amikor az emberfia dicsőséges trónján ül, ti is ott ültök majd vele tizenkét trónon és ítélkezni fogtok Izrael tizenkét törzse fölött".
Tehát Jézus mondta, hogy mind a tizenketten ott lesznek a Mennyországban. Ha meg akarod érteni, hogy miért, akkor olvasd el "Gy.A. Miért?" cimű könyvét.
Jezus nem judas miatt halt meg !!!jezus ugy jott e foldre hogy tudta hogy keresztre fogjak feszitenni...mat elore tudta hogy mi fog ra itt varni... szten judas is csak egy eszkoz volt hogh az iras... amit az ur megirtatott hogy beteljesūljön!!pl jonas tortenete is hasonlo.... vagy jozsef tortenete.... oty van pl jozsef.... amikor a tesyverei kutba dobtak meg eladtak .. akkor is az urnak celja volt ezzel hogy elkeruljon toluk esmegmuyasa az ur joszefen keresztul hogy hatalmas az ur... joszef engedelmeskedett az urnak..es a leg szegenyebb pillanatba joszef volt a leggazdagabb az hr aldasa ez is.... stb... vagy jonas: amikor engwdetlenul el akart relytozni az urtol,fel szallt egy hajora...es akkora vihar lett a tengeren hogy tudta ezy az ur csinalja
.. azt mondta dobjatoj ki a gengerbe es talan igy meg menthetitek az eleteteket. Bedobtak es be kapta egy cethal
... es nem halt meg stb... az ur mindig tudja hogy mi mi ert van... nekunk sokszor erthetettlen... de az ur tudja a miertet!!! Judas is csak kosertesbe esett ugy mint bar melyk kereszteny ember... vag mint eva es adam...
Bár valószínűleg már nem aktuális, de!
Tegyük fel, hogy én megmondom, hogy holnap esni fog az eső. Vajon én idéztem elő az esőt? Nem.
Azzal, hogy én megmondom, hogy mi lesz, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy én irányítom, hogy úgy legyen. Ezt is jelenthetné, de nem feltétlenül kell ezt jelentenie.
Ugyanígy: az, hogy Isten megjövendölte, hogy ez így fog történni, nem jelenti azt, hogy ő irányította, hogy így történjen. Az előre tudás nem jelent előre elrendelést.
A VÁLASZ ENNYI VOLT, CSAK KIEGÉSZÍTÉS KÖVETKEZIK
Olyan is lehet, hogy Isten irányítja az eseményeket. Például amikor Ábrahámnak előre megjövendölte, hogy az ő magja, vagyis az utódai rabszolgaságba fognak menni, de aztán visszatérnek (1Mó 15:13-16), akkor Isten beleavatkozott, hogy ez megtörténjen. Ő mentette meg a népét.
De az előre tudás nem feltétlenül jelent előre elrendelést. Hiszen szabad akaratot adott nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!