Kipróbáljam a tudatos álmodást?
vállald be!Hidd el nagyon jó lesz!Az elején az átmeneti bénulás tényleg kellemetlen,de gondolj arra hogy elfog múlni és elmúlik!
Két hetente egyszer álmodom tudatosan!A legelső tudatos álmodásomnál nagyon de nagyon megijedtem....félálomba voltam,bizsergett mindenem,hallottam egy tapsot,felakartam kelni megnézni hogy mi az,de nem bírtam mozogni,csak a szememet forgatni..akkor nagyon megijedtem,de gondoltam valami szépre és elaludtam ezzel a gondolatommal...gyönyörű álmom volt:)
Nem tudom ,hogy ez már tudatos álmodás lenne ,de
egyszer réggen felébredtem az álmomban ,de sőtét volt
és tisztára betolytam és ez ugy 5-8 évesen tőrtént vellem
és azotta nem tudtam mi volt az ,de már tudom.
Nagyon megijedtem és alig birtam felébredni.
Nem tudtam mozgatni a karjaim és semimet se.
De felébredtem ezután.
Most megint elkezdtem foglakozni velle.
És ezeket a technikákat fogom kiprobálni......
Valóságteszt
A legegyszerűbb, leggyakoribb és egyben leginkább sikerrel kecsegtető módszer az úgynevezett „valóságteszt”. Az alany a mindennapi helyzetekben, például vásárláskor, utcán sétálva, táplálkozás, tisztálkodás közben stb. megvizsgálja saját magát, gondolkodását és környezetét, hogy olyan körülményeket találjon, amit esetleg csak álmodás vagy épp nem álmodás közben tapasztalhat. Ez a szokása előbb-utóbb álmában is előjön, ahol álom állapotra utaló jeleket fog felfedezni, s ez előidézheti a tudatos álmot.
A valóságteszt során az alanynak érdemes felidézni az aznapi dátumot, visszaemlékezni, milyen ruhát vett fel, mit evett, felidézni, mi vár rá még aznap. Az álmodás során valószínűleg ezekre nem vagy csak nehezen emlékszik, és azonnal rájön, hogy épp álmodik. Ha viszont a valóságtesztet könnyelműen, figyelmetlenül végzi, akkor álmában a tesztelés során szintén könnyelmű lesz, és hamis adatokat fog felidézni, így a tudatra ébredés nem fog sikerülni.
Tudat megőrzése az elalvás során
Ez tekinthető a legnehezebb módszernek. Elalváskor az alany tudatánál marad: a külvilág ingerei helyett fokozatosan az elméje által gyártott ingereket kezdi felfogni, és megtapasztalja az alvásparalízist is (ez utóbbi kellemetlen is lehet, az okait nem ismerőknek gyakran félelmetes élmény).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!