Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudtok néhány embert ajánlani...

Ágoston Noémi kérdése:

Tudtok néhány embert ajánlani a lent leírt kritériumok szerint? ^_^

Figyelt kérdés
2 olyan (lehetőleg) esztétikus japán, kínai és dél-koreai emberre lenne szükségem, aki egyszer 25-30 éves, egy másik aki kb. 55-60 éves, és férfire nőre egyaránt... fontos, hogy az adott ország jellegzetes arca meglegyen, tehát mondjuk a kínainak ne legyen kerek szeme, hófehér bőre stb. és ha lehet, legyenek szépek ;) előre is köszi :)

2013. dec. 24. 17:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Abba igaza van a legutóbbi kommentelőnek, hogy ezeken az országokon belül is van rengeteg tájegység meg keveredés, de attól még vannak arctípusok, amikről maguk az ázsiaiak is vallják, hogy az ilyen vagy amolyan...

Volt egy japán barátnőm, aki mesélte magáról, hogy őneki a japán közfelfogás szerint kifejezetten kínai arca van, maguk a japánok is sokszor azt hiszik róla, mikor meg Kínában járt, a kínaiak elsőre maguk közé valónak gondolták őt.

Mondjuk lehet, olyan előadásnak több alapja volna, ha nem is az arctípusokat, hanem kulturális dolgokat hasonlítanál össze, mert engem meg az zavar, mikor ezeket keverik össze... Persze az más, ha valaki egy szimpla hétköznapi beszélgetésben keveri, mert nem mindenki érthet mindenhez, de mikor FILMEKBEN csinálnak ilyet, pl. a japán karatét kínai harcművészetnek mondják, vagy japán kimonóba öltöztetnek elvileg kínai szereplőket... na, ezek kicsit zavarnak, hogy még ennyire se képesek jobban utánanézni...

Én mindenesetre inkább ilyesmiről csinálnék előadást, mert ez tényszerűbb téma, de az arctípusok dolga attól még létező jelenség, csak nehezebb objektíven bemutatni.

2013. dec. 26. 14:47
 12/14 A kérdező kommentje:
azt még az elején írtam, hogy az előadás a ezekre a témákra épül, pl. viseletek, gasztronómia, építészet, foglalkozások (pl. a mangaka, aki a "kínai meséket" készíti :P) meg érdekességek, és csak egy-két dia erejéig lenne szó a kinézetről, de igazából én is erre céloztam :) nekem mondjuk ilyen téren a kedvencem, hogy japán egyik legszebb gésáját Zhang Ziyi játsza :P ja, amúgy köszi a válaszokat :)
2013. dec. 26. 14:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem abból a szempontból jó lenne ismert arcokat választani, hogy őket a nézők tudják mihez kötni. A gésa emlékiratai színésznőit szerintem nem sok ember ismeri, Jackie Chant viszont igen.

Itt nem ismert színészeket egyszerűbb találni, a wikipedián pedig utána lehet nézni, valóban olyan származásúak-e.

Pl.

[link]

Itt is ismert embert már nehezebb találni, sorozatok, filmek alapján kereshetsz, pl. a Heroes-ból a Hirot játszó Masi Okát biztos többen ismerik.

[link]

A japán Andot játszó színész viszont már dél-koreai.

[link]

George Takei aki még a Star Trekből lehet ismerős egész jól hozza az idős japán embert. Vagy politikusokat is kereshetsz idős példának.

Esetleg még a műsorvezető Diána Sayuri is szóba jöhet, de ő félig japán. Viszont ismertebb arc itthon.

[link]

A barátok köztben egy vietnami srác szerepel, mondjuk ő is fél és Vietnam nem is volt a tervezett országok közt.

A dél-koreaiak pedig ugyanúgy néznek ki mint az északiak, ha északiakról keresel képet azon biztos azok is lesznek, mivel abból az országból se ki-se be. Délen pedig van egy rakat popsztár, mondjuk pl. PSY pont nem túl jó mert a napszemüvege ismertebb, mint az arca. Meg olyan jóllakott óvodás feje van :)

Kínaiakat szintén lehet filmekből mazsolázni, amerikai filmek is szép számmal készültek kínai szereplőkkel.

[link]

Ami még jó lehet az az átlagolt arcok képe:

[link]

[link]

Így kinéző ember mondjuk nincs, de nagyjából látszódnak a különbségek, bár a pasik elég egyformák.

2013. dec. 26. 17:41
 14/14 A kérdező kommentje:
1001 köszönet, nagyon sokat segítettél! :)
2013. dec. 26. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!