Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miert nem segitettek az emberek?

Miert nem segitettek az emberek?

Figyelt kérdés

2013. dec. 9. 09:56
 1/5 A kérdező kommentje:

Bátran viselkedett az a fiatalember, aki rendre utasított két nagypofájú huszonévest, mert cigarettára gyújtottak péntek este a szegedi 2-es villamoson. Az egyik felbőszült huszonéves ezért ököllel esett neki a fiatalembernek, akit a villamos utasai szeme láttára vert véresre.

Két nappal a támadás után is láthatók az ütések nyomai Dávidon. Barátnője szerint ennél sokkal rosszabb állapotban volt pénteken

A járművön legalább félszázan utaztak, mégsem segített neki senki, a vezető pedig valószínűleg észre sem vette, mi történik az egyébként bekamerázott járaton

2013. dec. 9. 09:58
 2/5 anonim válasza:

Én biztos segítettem volna neki, de sajnos nem voltam ott amikor történt a dolog.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: valószínű féltek hogy ők is sérülést szereznek így a könnyebb megoldást választották. Ha akár egy ember is akad köztük, aki elkiáltja magát, hogy "Emberek, segítsünk neki!" és elindul, akkor biztosan csatlakoznak hozzá többen is a tömegből, mert a csoport már csökkenti a veszélyérzetet.

2013. dec. 9. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Mert a legtöbb ember birka, és 0 felelősségérzettel rendelkezik. + A birka ösztön vezérli! Cselekedet előtt körülnéz, majd látja hogy a többi birka társa sem csinál semmit, így ő sem fog.

Sajnos kevés a nem birka ember.

2013. dec. 9. 11:40
 4/5 A kérdező kommentje:

"Emberek, segítsünk neki!" és elindul, akkor biztosan csatlakoznak hozzá többen is a tömegbő"

ezek szerint nem volt egy ember az 50 -bol?

MIERT?

2013. dec. 9. 16:25
 5/5 anonim ***** válasza:

>ezek szerint nem volt egy ember az 50 -bol?

>MIERT?

Már miért lett volna? Értelmetlen a kérdés. Te pl. számonkéred a lottószelvényeden, amiért nem lett minimum 3-as találatod? Bizonyos dolgok véletlenszerűek az életben. Ide tartozik az is, ha akciózni kezdek és satnya vagyok a körülményekhez képest, akkor vagy van egy tökös legény a közelben aki besegít, vagy nincs... Szerintem nem kell fejjel menni a falnak és akkor nem veszítesz annyit a lottón - vagy nem verik a képed lángososra...

Egyébként a mai világban nem tudhatod, nincs -e fegyver valamelyik gazembernél, nincs-e pár rejtett cimborája a tömegben, / következő megállónál, vagy milyen harci gyakorlata a tagoknak, nincs -e valami egyéb csapdába nem futsz bele. Elsőre sose nyilvánvaló indoka van annak, hogy valakik ölik egymást. Lehetnek pl. konkurrens maffia tagjai is ennyi erővel, te meg beállsz a fegyverek kereszttüzébe hegylakónak?

Nem rohantam volna én sem beleavatkozni a dologba, ha nem közvetlen életveszélyről van szó, csak pár bunkó füstölőről. Egyébként meg ott a mobil, lehet rendőrt hívni de olyan nyomatékkal, hogy mentőt is kérjenek mellé, vagy lekamerázni a helyzetet, esetleg MMS-en, skype-on továbbküldeni, közvetíteni az eseményeket.

De ha üres lett volna a busz, akkor az ilyet ki védi meg?

Vagy akkor nem köt bele esetleg a vélhetően ittas, agresszív, kekec alakokba?

Mert nem lehet mindig arra blazírozni, hogy "úgyis segít valaki" - általában nem fog. És nemcsak itt nem, hanem az imádott amerikában se... Kisebb településeken, falvakban persze, ahol mindenki ismer mindenkit, ott a nyeglébbeknek leeseik pár füles, az erősebbeknek meg mikor józan, akkor szól a szomszédja, családtagja, hogy ezt azért legközelebb mégse, mert a falu a szájára veszi... De egy világvárosban mégis, mi a fenét képzelsz, hogy mi a tipikus, amit tényleg joggal elvárhatsz?

Magam részéről már annak is örülnék, ha egy földön fekvő embert valaki 5 perc elteltével legalább megkérdezne, van -e valami baja, vagy csak részegen bevizelt és most büdösül józanodik. Pedig az ilyen nem tud véresre verni se negyedmagával. Szóval óvatosabban oszotogasson tanácsokat fogadatlan prókátor és lejjebb az elvárásokkal, mert nem meseországban élünk, hanem egy tönkretett és széteső félben lévő kis államban. Örüljön neki a barátod, hogy életveszélyes sérülések nélkül megúszta a dolgot - és tanuljon az esetből.

2013. dec. 14. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!