Ti nem gondolkoztatok még el azon, hogy mennyivel jobb lenne (a rengeteg nehézségek, és a szakadatlan elvárások ellenére is ) Magyarországon élni, ha az emberek csak egy kicsit figyelnének oda egymásra?
Most őszintén... példákon keresztül ismertetem, hogy mire is gondolok pontosan:
1, Van egy benzinkút, és egy sorban két töltőpisztoly van, egymástól kb 3 m.-re. Én ha tankolni megyek, mindíg jó előre állok, és az autó tanksapkája kb az első benzinpisztolynál van, mivel gondolok a többi tankolni szándékozókra is. Mivel ugye kb 3 m van a kettő közt, így egy másik autós még vígan tud tankolni, de vannak olyanok, akik már eleve a két benzinpisztoly közé állnak, így a rá következő autósnak muszáj megvárni, míg ő tankol, kifizeti, és távozik.
2,
Miért ciki átadni a helyet egy terhes nőnek, már állni is alig tudó idős nőnek ?! (jó, az más, mikor a vénasszony követeli, sőt még gorombáskodik is, akkor én se szoktam neki átadni, még azért se)
3, most nyissátok ki a szemeteket, talán én magam sem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom:
egy épp szolgálatban lévő rendőr látta, hogy egy idős nő kínlódik a csomagjaival, aki szállna fel a buszra. Odament, és segített neki feltenni a csomagjaikat, erre két állaTpolgár elkezdett röhögni, hogy rendőr létére milyen megalázó.
...és még írhatnék számtalan példát. Szóval a lényeg: Ezek nagyon kis dolgok, szinte 15 másodpercbe se kerülne sokszor, mégis valamilyen szinten megkönnyítené mások életét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!