A tavaly ujitottuk fel csaladi hazunkat, amelynek valyog falai vannak. Harom szobaban vakolas helyett gipszkartonozast valasztottunk. Mit mondtok, jol dontottunk?
A gipszkartonok femprofilra lettek felszerelve, igy maradt mindenhol minimum 3 cm res (van ahol akar 10 cm is, mivel nem voltak egyenesek a falak) a fal es a karton kozott. Nincs semmi teve a karton es a fal kozze. Szellozok nem lettek hagyva sehol.
Van ket fal a szobak kozott, amely mindkett oldalrol be lett burkolva. Felek hogy idovel tonkre mennek ezek a falak. Vagy az a res a karton es a fal kozott eleg a falaknak hogy kellokeppen lelegezzenek? Tobb helyen lattam mar ezt a megoldast. Szerintetek van okom az aggodalomra?
A mester allitja hogy nem karosodhat a fal. Nagyon szepek lettek a szobak, a futesuk is jol mukodik, de en csak nyugtalan vagyok, mivel nem latom hogy mi tortenik a gipszkarton mogott. Nem tudom ellenorizni a fal minoseget. Romlott e valamennyire vagy minden rendben van. Mi a velemenyetek errol a szituaciorol? Mennyire lesz ez tartos? Meg annyi hogy at lett glettelve minden felulet es Hera diszperzittel lettek kifestve a szobak. Elore is koszonom valaszokat!
szerintem ha nem kap vizet alulról vagy felülről a fal, akkor nem lesz baja:)
a vályog veszélye ugyebár ez, hogy könnyen felszívja a vizet és mállani kezd..:/
Vízszintes szigetelés van?(az alap és a fal között)
Amúgy szerintem nem volt jó ötlet,inkább a szerencsén fog múlni,hogy lesz e vele gond.
Sajnos a mesterek közt is ahány annyiféle vélemény.
Ha nagyon száraz a ház,akkor talán nem,de ezt majd az idő eldönti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!