Hány évig kell énektanárhoz járnom ezzel a hanggal? Többi lent
Zenei általánosban jártam és állandóan szerepeltünk, voltam szólista is. Az életben nem hallottam, hogy megnémulhatsz attól, hogy énekelsz. Oké, volt már, aki megerőltette a hangját és választhatott, hogy hetekig hallgat vagy megnémul, de ez ritka.
Ha otthon énekelsz (én állandóan énekeltem, hangosan is, azért volt lemezjátszó meg hangfal), gyakorolni is kellett meg amúgy se bírtam befogni soha.
AZon áll meg az eszem, hogy hozzáértőnek látlak és ettől félj... én mondjuk nem jártam szolfézsre, a zenei általános miatt nem kellett, a lányom jár, el nem tudom képzelni, mit lehet ott 9 évig csinálni... ott énekelsz, nem?
Hogy énekesnő legyél, ahhoz - kapaszkodj - nem hang kell manapság, hanem szerencse, meg kinézet. Ha jól nézel ki, csinálnak neked hangot, állítólag már alig van valaki, aki ne hanggép nélkül énekelne. Siralomház. Úgyhogy nem kell énektanárhoz járnod, már tudsz eleget. A másik, hogy a hangod még változhat, ha csak 13 vagy. A lányok nem úgy mutálnak, mint a fiúk, de azért érhet meglepetés. Úgyhogy ha pár év múlva még szeretsz énekelni, akkor inkább kapcsolatokat keress.
Jaj, nem biztos, hogy igazam van. :) De érdemes gondolkozni rajta.
És az sem hétszentség, hogy jól kell kinézni - csak akkor meg hangja legyen az embernek. :) Próbáltál már dalt írni például?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!