Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Romániában...

Mi a véleményetek a Romániában élő emberekről?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a románokra és a romániai magyarokra is.

légyszi azt is írd meg, hogy ismersz-e ilyen embert.

Ha sok a negatív vélemény, akkor mondok vmit ami esetleg változtat a véleményeken.

2009. nov. 17. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ismerem őket, nem szeretek úgy véleményt mondani, hogy egy közösségre. Valószínűleg ott is vannak bűnözők ugyanúgy, ahogy művészek és persze átlagemberek. Habár egyszer volt egy székely pasim, oltári jól nézett ki (szöszi, kék szemű), de nagy nőcsábász volt. De kérlek írd le a véleményed, mert érdekel!
2009. nov. 17. 21:12
 2/7 A kérdező kommentje:

hát igazából én alapból kedvelem őket.

Mondjuk igaz, hogy csak olyanokat ismerek akik magyarok vagy románok de tudnak magyarul és ott is tök jóban vannak a magyarokkal.

És az is igaz, hogy jól néznek ki( a nagy többség).

De nem ezért írtam, hogy ha sok a negatív vélemény,akkor mondok valamit. Ezt azért írtam,mert akik körülöttem vannak úgy általában azok folyton azzal jönnek, hogy a "köcsög románok", meg hogy persze a romániai magyarok is csak a munkát akarják elvenni tőlünk.És folyton bűnöző példákkal jönnek. De azt hozzátenném, hogy ott Romániában meg az általános szemlélet ugyanez a magyarokról, vagy rosszab. Főleg Marian Cosma esete óta. Mert ők cak azt tudják, hogy a "gyilkos magyarok". Meg ugye a politikusaink sem tüntetik fel valami jó színben az országot. És ezért nem kéne egész Magyarországot elítélniük. Épp úgy, ahogy nekünk sem a románokat és a romániai magyarokat.

16/L

2009. nov. 17. 21:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Tudod megmondom Neked őszintén, hogy én mindenfajta rasszista dolgot utálok! Nem értem, hogy hogy lehet egy ember cselekedetei alapján megítélni egy másikat. Ez olyan mintha lenne egy vörös hajú gyilkos ergó az össze vöröshajú rossz ember. Másrészt az ilyen gyűlölködő emberek elzárják magukat egy csomó lehetőségtől, úgy értem sztem egy csomó érdekes dolog lehet a románok kultúrájában, amit ők nem fedeznek fel. Ráadásul magukat minősítik azzal ,hogy úgy megítélnek valakit, hogy ne is ismerik. És ez ugyanígy igaz a cigányokra is. Nekem volt egy cigány osztálytársam, aki egy nagyon értelmes fiú volt. Ha ezt megemlítem egy 'igaz magyar'nak azt mondja, hogy az kivétel. Már miért lenne? Ha a segélyből élő cigányoknak lennének lehetőségeik, valószínűleg élnének vele. De nem kapnak, mert cigányok, ezért ugyanúgy élnek tovább nyomorban. Ez egy ördögi kör. Végül azt szeretném elmondani, hogy én imádom Magyarországot, és megszakad a szívem, hogy szétszakították, de nem hiszem, hogy jó megoldás lenne 'újraforrasztani'. Nem is lehetne, hiszen azokon a területeken már a magyarok vannak kisebbségben. A megoldás szerintem a békés együttélés, és a szabadabb határok lennének. Bocsi a hosszú szövegért, remélem nem untattalak:) Szia
2009. nov. 17. 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
szőrös talpúak xD
2009. nov. 17. 22:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

En Erdelyi Magyar vagyok, igy ismerek romanokat meg r. magyarokat es Magyarorszagi magyarokat is.

Eltem kint Pesten 1 evet, de az epp eleg is volt, hogy tobbe ne vagyjak oda ki.

Nem szeretem az ottani embereket, sajnos 2 batyam ott el, de nekik mar ott a csaladjuk... sajnos.

En itthon erzem jol magam, a fenyvesek kozott a Hargitan :)

32/N

2009. nov. 18. 04:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is romaniai magyar vagyok,nem beszelek jol romanul,de kenytelen voltam meg tanulni ugy ahogy,h tudjak valamennyire ervenyesulni itthon.Nem konnyu a helyzetunk,mert sajnos nem nagyon szeretnek bennunket sehol.Romaniaban azt mondjak h hazatlanok,magyarorszagon meg h romanok vagyunk.Éltem kint magyarorszagon pár évig,de rengeteget dolgoztam,és már nem birtam a tempot igy haza jöttem.Itthon sem jobb,dolgozok a semmiert,mert a fizetesek siralmasak,de az arak,azok egyenloek a magyarorszagi arakkal.Tudnak meg sokat meselni,de jobb ebbe bele se gondolni,mert senki sem tudhatja amig nem probalta.Ezt csak az tudja aki benne van.
2009. nov. 18. 12:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! (egy kivételével) mind hasznos.

Utolsónak: én szeretem a románokat és a romániai magyarokat még jobban , mint a magyarországi magyarokat. Sajnálom, hogy sok ember nem képes normálisan viselkedni.

Elsőnek( és második is): egyetértek abban, hogy békésen kéne együttélni.És nem untatsz, nem baj, ha hosszú, azért tettem fel a kérdést.

2009. nov. 18. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!