Nagy Szidonia Eniko kérdése:
Honnan ered a bűn? Úgy van megirva, hogy egy angyal fellázadt Isten ellen (igy lett a későbbi sátán), tehát akkor még nem volt "kisértő", mégis már akkor volt bűn amikor meg a sátán nem is létezett?
Figyelt kérdés
#Bűn eredete #angyal lázadása.
2013. nov. 12. 22:00
1/9 anonim válasza:
Ha elhiszed a te dolgod ha nem akkor meg nem.
2/9 anonim válasza:
Arra gondolsz, hogy mi késztette fellázadni az angyalt?
hm.. jó kérdés:D
valószínűleg Isten direkt ilyenre teremtette, mert tudta, hogy amíg nincs "rossz", addig Ő sem lehet "jó"!:)
amúgy nem vagyok vallásos, de filozófiailag a kérdésed nagyon jó!:)
3/9 A kérdező kommentje:
Nem hitetlenségből kérdeztem, hiszek az Úrban. Bennem felmerült a kérdés és nem tudom a választ, ezert irtam ki ide. :)
2013. nov. 13. 21:34
4/9 anonim válasza:
A bűn a sátán létezésétől van, előtte nem volt.
5/9 anonim válasza:
4es, nem erted... ha a satan letezese elott nem volt bun, akkor mi vette ra Lucifert, hogy satan legyen?
6/9 anonim válasza:
A bűn Luciferrel kezdődött ez a Bibliába van. Lehet filozofálni kételkedni, spekulálni de attól ez még így van. Ennyi erővel azt is kérdezhetnéd ki teremtette Istent. Freudnak erre van is válasza.
7/9 anonim válasza:
vah, ez nem olyan kételkedés vagy hülyeség, mint az, hogy ki teremtette Istent.. (mindenki tudja, hogy Chuck Norris:D)
Lucifert Isten teremtette, ez logikus
az angyalok tiszták és imádják Istent, ez is megvan
Lucifer angyal volt, vagyis ő is bűntelen volt és imádta Istent
ebből hogy lett Lucifer a gonosz? ez nem olyan szörszálhasogatás, ez egyszerű logika:)
8/9 világvége1 válasza:
Mindig volt sajnos bűn, mert Isten mindig teremtett – habár ő jónak teremti a szellemeket, csak azok (szinte mind) gonosszá lesznek egyből. Sátán nem létezik.
9/9 anonim válasza:
5: Szabad akaratából lázadt fel Isten törvényei ellen Lucifer. Az ősbűn pedig Évánál van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!