Ezt mire véljem?

Figyelt kérdés
Egy cetlit találtam a lányom szobájában az alábbi szöveggel: ' I hate my life' Mindenki jobb nálam, szebb, vékonyabb, okosabb,boldogabb, gazdagabb.. egyszóval jobb. :( Utálok élni! Nincs olyan nap amikor nem piszkálnának akár a külsőm miatt is.. Miért nem lehetek olyan mint a többi? OLYAN AKAROK LENNI MINT ŐK!'
2013. okt. 26. 22:07
 1/1 Lightwarrior válasza:

Mindenképpen beszélj róla a lányoddal, úgy a legtisztább. Lehetséges, hogy az elején elutasító lesz, és nem szeretne beszélgetni, de ha jó a kapcsolatotok, akkor meg fog nyílni.

Akár elképzelhető, hogy egy rosszabb hangulatában keletkezett a cetli. Bár szerintem egy huzamosabb problémáról lehet szó; erre utal a "Nincs olyan nap amikor nem piszkálnának" rész is. Mindenképpen érdemes tehát komolyan venni.

Ugyan nem vagyok szakértő, és távolról nehéz véleményt formálni, de legvalószínűbbnek azt tartanám, hogy a lányod depressziós, amelyet az utálkozó emberek (osztálytársak?) váltottak ki. (Talán érzékenyebb típus, és nincs olyan jó beszélőkéje, ruházkodása, emiatt a kegyetlenkedők könnyű célpontjává válhat sajnos.)Emiatt jókora önbizalomhiánya is van. Fontos, hogy otthonról megkapja a biztatást, a dicséretet, hogy érezze, egy értékes ember. Fontos lehet olyan hobbi találása is, amiben tehetséges, így érezné, hogy jó benne. Valamint egy hozzá hasonló jó barátnő is sokat érhet.

De még a fentiek megléte is lehet, hogy kevés. Nem könnyű kitörni egy szerepből, amelybe már be van skatulyázva egy közegben. Akár egy pszichológus felkeresése is szükséges lehet (esetleg iskola váltás, ha ott érték a sérelmek).

Mindenesetre feltétlen oda kell figyelni rá, és azon lenni, hogy a közérzete javuljon.

2013. okt. 28. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!