Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Megint öngyilkosság, jó?

Megint öngyilkosság, jó?

Figyelt kérdés
Kicsit gondolkozzunk már el azon, hányan beszélnek róla, és hánynak sikerül. Semmilyen média- vagy sajtótermék, semmiféle pletyka, soha nem említ konkrét esetet, ami sikerült. Igaz, sikertelent se nagyon. Ehhez képest kicsit soknak jár a szája, nem?
2009. nov. 12. 18:45
 1/10 anonim ***** válasza:

már gondoltam rá

de meggondoltam magam

2009. nov. 12. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
próbáltam, de nem sikerült. Szerencsémre :)
2009. nov. 12. 19:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is próbáltam már, nem sokon múlt, csak a szerencsén, vagy a pech-en, attól függ honnan nézzük de most nem értem tulajdonképpen mi van?
2009. nov. 12. 22:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen az van, hogy amikor ki kéne nyírni magát a sok kis hisztigépnek, és még neki is kezdenek, akkor elég bénának bizonyulnak. Na jó, nem. De az öngyilkosság halálozási aránya még a h1n1-énél is alacsonyabb. Kicsit nem fura ez? Tán nem csak a száj jár megint? Kik és miért akarják lépten-nyomon elsírdogálni: húúúú, én megpróbáltam kinyírni magam, űűűű, úgy kinyírnám magam megint, áááá, nincs értelme élni... Nyilván kíváncsiságból kérdem, mert szerintem meg az ilyen szövegeknek nincs értelme. Pontosabban csak önmagának ad értelmet: "ha én ki akarom végezni magamat, akkor végül is miért kellett megszületnem?" - na így értem én is. Akárhányszor, akármekkora empátiával gondolok bele, arra jutok max, hogy kis figyelemkoldusokról van szó, akik (előttük rejtett módon) a régi, visszautasított állapot fenntartására törekedve próbálnak figyelmet rabolni azoktól, akiket ők se szeretnek. Fűzd hozzá a magadét, mert ez engem eddig nemigen nyugtatott meg.
2009. nov. 13. 10:31
 5/10 anonim ***** válasza:
valami azt súgja, hogy fiatalkorban a legtöbb kölyöknek megfordul a fejében ezért-azért (talán még az enyémben is? Már ha ott egyáltalán vmi megfordul...)szerelmi bánat, stb...
2009. nov. 13. 15:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért, mert nem a valós szándék miatt mondják (nem akarnak meghalni, nehéz megérteniük azt is, hogy mi az néha) hanem a figyelemfelkeltés miatt.

És valójában ez a legszomorúbb, hogy mennyien vannak akik elkeseredettségükben erre gondolnak.

2009. nov. 13. 15:53
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem inkább ne mondj véleményt erről, ha nem voltál még hasonló helyzetben vagy nem vagy szakember. ha összeszeded minden empátiádat akkor sem fogod megérteni, hogy miért kerül valaki ilyen állapotba. inkább ne erősítsd tovább a köztudatban élő tévhiteket. örülj neki, hogy egészséges vagy. nem mindneki az. tény, hogy sokaknak nem sikerül az öngyilkosság, valaki nem is akarja, hogy sikerüljön, csak odafigyelést szeretne (cry for help), de azért elég sokaknak sikerül, hazánkban évente 3000-nek, ami nem kevés. sok a visszaeső, úgyhogy ha valakinek volt öngy. kísérlete, akkor ne mondjunk neki olyanokat, hogy "csak a szád jár" meg hogy "nincs is hozzá merszed", mert be fogja bizonyítani, hogy van...
2010. febr. 23. 23:27
 8/10 A kérdező kommentje:
Ami genetikailag eléggé előnyös lehet hosszabb távon. Nem, nem azok közé tartozom, akik genetikai "tudományos tények" alapján nagy-nagy különbséget tesznek ember és ember közt. 3000/év ronda nagy mennyiség, mégis kb egy hosszabb pislogás a reakcióm. Miért?
2010. febr. 25. 17:12
 9/10 anonim válasza:
Lehet hogy kevés embernek sikerül az öngyilkosság, de sokak utána maradandó fizikai sérüléseket szenvednek, gógyszert kell szedniük, pszichológushoz járniuk, úgyhogy én a helyedben nem dobálóznék azzal, hogy ccsak a figyelemfelkeltés a cél, mivel aki ezt az utat választja annak nehéz a gyógyulás. arról nem is beszélve, hogy sokan nem teljsen beszámíthatóak az öngyilkosok közül.
2010. jún. 21. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:
én iszonyatosan megakarok halni. utálom az életem :((
2011. jún. 3. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!