Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vki magyarazza mar el mi az a...

Timi1327 kérdése:

Vki magyarazza mar el mi az a csikidam! Es a csikidam erzes? En nem erzek semmit!

Figyelt kérdés

2013. okt. 19. 01:25
1 2
 1/13 anonim válasza:
86%

csikidám?Ezt az ihm úgy parodizálta hogy egy Beatles számban halható"cseked áut"félrehalott magyar változata,ha az én véleményemre vagy kiváncsi szerintem amolyan töltelék szó mint az hogy lálálá.Semmivel sincs több értelme.

csikidam erzes? Szerintem valami olyasmi hogy elmész koncertre és rohadt jól érzed magad ha ez megy de ez csak az én véleményem ha máshogy gondoljátok nem kell velem egyet érteni.

2013. okt. 19. 02:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mint a bikicsunáj, vagy a samaderomalé.
2013. okt. 19. 04:21
 3/13 anonim válasza:
100%
jaja valahogy úgy
2013. okt. 19. 12:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt anno a Szikoráék hozták be. Annak a zenei stílusnak az érzése volt ez.
2013. okt. 26. 17:25
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Check it out! = Ezt kapd ki! Ezt figyuzzad!

Suttyó Szikora a szocializmusban ebből csinált csikidám-ot, mert nyilván félrehallotta. Csak most szégyelli bevallani.

2013. dec. 31. 21:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Előbb volt a 'Dob meg Basszus' c. műsor, faggatták Szikorát, hogy mit jelent, azt mondta, hogy egy Paul McCartney koncerten hallotta, de nem ismerte el, hogy félre. Nem értem miért! Ez nem szégyen. Nem kötelező angolul tudni.

Cikidám = Check it down! Figyuzzad, csekkoljad!!

Azt külön nem értem, hogy mások miért nem hallják ki belőle…

2014. júl. 13. 15:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én láttam vele egy interjút, amiben szintén ez a Paul McCartney sztori volt. Ott bevallotta, hogy félrehallotta.
2019. júl. 12. 21:16
 8/13 anonim válasza:
38%

Nos, minden magyarázat, ami eddig leíródott az téves.

A Csikidám szó az egy Magyarországon létező család név.

A Szikora Róbert valótlanul állítja a hihetetlen magyarázatát a Beatles szám félrehallásos sztorijában. Mindennek az az alapja, hogy egy neki megtetsző nevet talált és ezt kiáltotta ki egy saját irányzatnak. Persze erre van lehetősége de a valóságot megmásítani nem ildomos.

A Csikidám családi név az első és második világháborúig fellelhető volt elsősorban a Budapest budai területein, ahol is az 1900-as években még a a német nemzetiségek aránya meghaladta a 80%-ot.

A Csikidám családi név előfordul levéltári és archív anyagokban de nagyon valószínű, hogy vannak még ezen névnek a hordozóiból.

Tehát ez az egyszerű válasz a kérdezőnek de ha fontos a számára a Tudományos Akadémia választ adhat a kérdésérem ha mindenképpen bizonyítékot szeretne.

Az interneten pár éve keresgettem a budai területek történelmi lakossági adatai után és így akadtam rá a Csikidám Ferenc és Csikidám Antal nevű személyekre.

Jó kutatást akit érdekel ez a téma!

2019. aug. 30. 20:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Vicces! De nem ez a magyarázat. :))))) A Csikidám tök német, ja! :D

Miért nem a Szabó vagy a Kovács családi nevekkel csinált stílust Szikora? :)))

2019. aug. 31. 02:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nem tudom elképzelni, hogy valakinek Csikidám legyen a családneve :D
2019. okt. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!