Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tehetek ha egy képemmel...

Mit tehetek ha egy képemmel visszaélnek?

Figyelt kérdés
Üdv. Ha egy képemmel visszaélés történik látszik h myvipröl való,és más oldalon van. Akkor forduljake most ügyvédhez h töröltessék az oldalt? Vagy mi a teendö? köszönöm
2009. nov. 9. 21:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A TASZ esetében picit érthetetlenül fogalmaztam.

Szóval: a napiszar és a csibefasz igenis törvénytelen. De nehéz eljárni velük szemben. A TASZ esetleg képes lesz kézben tartani a dolgokat, és megfogni őket. És szerintem érdeke is a TASZ-nak, hogy rászálljon a napiszar jellegű oldalakra, mert ezzel publicitást biztosít saját magának.

2009. nov. 11. 13:26
 12/13 anonim ***** válasza:

A legtöbb amit elérhetsz, hogy ha már tényleg pereskedés közelében van a dolog, átrakják az egészet külföldi szerverre.

Ennyi.

2009. nov. 12. 14:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Az USA is tagja a Berni Konvenciónak:

[link]

a szerzői jogot védő szabályok ott is hasonlóak, mint nálunk.

Én nem vagyok biztos abban, hogy egy amerikai internetszolgáltatónak (pl. a SharkTech-nek) érdeke lenne ,,falazni'' a napiszar, csibefasz számára, ha tényleg olyat tesznek, ami az amerikai jogba is ütközik.

A SharkTech szabályzata

[link]

megemlíti a zaklatást:

[link]

,,3. Harassment: Use of the SHARKTECH service to transmit any material (by e-mail, uploading, posting or otherwise) that harasses another.''

és a szerzői jog megsértését is:

[link] -page2

,,11. Copyright or trademark infringement: Use of the SHARKTECH service to transmit any material (by e-mail, uploading, posting or otherwise) that infringes any copyright, trademark, patent, trade secret or other proprietary rights of any third party, including, but not limited to, the unauthorized copying of copyrighted material, the digitization and distribution of photographs from magazines, books, or other copyrighted sources, and the unauthorized transmittal of copyrighted software.''

Sajnos, tényleg nem értek hozzá. A sejtésem az, hogy egy olyan szervezetet kéne ráereszteni a napiszar, csibefasz társaságra, amely érdekelt egy kis hűhóban. Szóval amely szívesen teremt magának publicitást azáltal, hogy megpiszkálja ezt a dolgot. Ha hajlandó ez a szervezet (mondjuk a TASZ):

* összeszedni a kellő szakembereket (jogász, hálózati szakember, kriminológus, gyerekpszichológus),

* megkeresni a sértetteket, jogaikat kollektíven felvállalni,

akkor esetleg elér valamit.

Kíváncsi vagyok, mit szólna a dologhoz maga a két fő érintett: az iwiw és a myvip. Hátha ők is beszállnak az ügybe, az sokat jelentene.

2009. nov. 12. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!