Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell ennyi felesleges...

Miért kell ennyi felesleges dolgot tanulnunk? Mi értelme?

Figyelt kérdés

miért nem veszünk a valódi élettel kapcsolatos dolgokat ? (pl. több szexuális felvilágosítás,elsősegély oktatás,vészhelyzetekben a reagálás stb. )

van 1 csomó okos diák,de pl ha ilyen helyzetbe kerülnek leblokkolnak,nem tudnak semmit csinálni,még 1 csekket se tudnak kitölteni.

amúgy igen, a MAGYAR OKTATÁSt szidom.mert egyszerűen úgy szar,ahogy van.

nem azt mondom,hogy az amerikai,vagy az angol sokkal jobb.

de példát vehetnénk róluk.

ott pl (ismerősöm kinnt tanult,szal biztos forrás) ők pl körben ültek és megbeszéltek 1 verset, a srác elmondta a véleményét a versről és mondta a tanár,hogy hát igen,lehet ,hogy ezt gondolta a költő.

Magyarországon mivan?

erről szól a vers,a költő 100%ig ezt gondolta, ezt seggeld be és kész !

meg pl ott azt tanulják ami igazán érdekli őket (mindemellett mindent tanulnak,CSAK alapszinten,olyen szinten,aminek köze van az élethez)

persze,tudom,hogy az amcsik buták meg stb.

de legalább az oktatás rendszerük jó.

jobb mint a mienk.

csak tényleg azt nem értem,hogy minek ennyi fölösleges dolog? MINEK?

hogy legyen mégtöbb hülye tanár? hogy legyen mégtöbb többezer forintos tankönyv?

ÍRJÁTOK LE A VÉLEMÉNYETEKET LÉGYSZI :)

2009. nov. 9. 20:15
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

én pl most azt csinálom ,hogy az érettségi tantárgyakat megtanulom,felhozom 4es ,5ösre, matekból jó,ha meglesz a 3as :D

a többi tárgyból meg jó a kettes.

vagy megtanulom órán azt ami érdekel.

(sajnos ilyen nagyon nincs, a tanár nálunk pl fogja magát és kivetíti az anyagot , aztán "másolja hülyegyerek" manapság ez a tanítás !!!??!!!)

2009. nov. 9. 20:36
 12/32 A kérdező kommentje:

ajj :(

nekem a töri tanárom volt ilyen :)

úgy beleélte magát ,elmesélte a történelmet,komolyan nem tanultam otthon semmit,mert figyeltem és ittam a szavait :)

annyira hiányoznak az ilyen tanárok :(

és tényleg ilyenek kellenének mindenhova !!!

2009. nov. 9. 20:39
 13/32 anonim ***** válasza:
38%
Nem kifogás, szerintem is alapműveltség, és itt nem a te példádra gondolok, hogy xy molekulának mi a neve, vagy mi az vagy merre hány méter. Hanem például az irodalomra, amit itt sokan ócsárolnak, hogy minek az a vers, meg minek megtanulni más különféle dolgokat. Csupán azért, hogy ne legyél az alga szintjén tudásban. Miért jó ha buta maradsz, és nem tudsz számodra tök fölösleges dolgot? Nem tudhatod, hogy mikor fogod használni bármit is a tanultakból. Jó az, hogy szűk látókörű kis jelentéktelen ember maradsz? Ezek szerint igen... nagyon sajnálom, aki így gondolkozik, hogy csak fölösleges dolgot tanítanak, igaz van ilyen, én is elfelejtettem sok mindent, mert nem érdekel. Az jobb lenne, hogy olyan butus lennél mint pl az amerikai gyerekek többsége, hogy az USA-n kívül lövése sincs semmiről? Meg mi lenen akkor, hogy ha mindenki azt tanulná amit szeretne, arra barátom ott van az egyetem vagy más szakirányú dolog, de bocsássa már meg a világ, azért egy általánosba vagy egy gimibe igen tanuljanak ilyeneket az emberek, még ha sz@r is az. ÉS az a szomorú, hogy így is sokan maradnak iq 0 szinten.
2009. nov. 9. 20:43
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Olvasgattam a véleményeket, és úgy döntöttem, én is írok. Én a büdös életben nem tanultam, de valahogy azok a dolgok, amik érdekeltek rám ragadtak (márpedig elég széles az érdeklődési köröm). Én úgy gondolom, hogy a tinédzserkorban alakul ki igazán az érdeklődés, ami legtöbb esetben a tanár oktatási módszereitől függ, ezért tényleg nagyon fontos lenne a jó tanárok képzése!(Sajnos manapság tanárnak lenni elég snassz dolog).A legrosszabb, amikor róla is üvölt, hogy unja az egészet, és nem érdekli, csak kötelességből csinálja. Másrészt, hogy válaszoljak a kérdésedre, azért kell ennyi fölösleges dolgot tanulni, mert ennek a kis országnak, amiben élünk, az ész az egyetlen fegyvere. Gondolj csak bele, ha Teller Ede nem tanult volna kémiát, mert nem kötelező... Másrészt részben egyetértek veled, mert pl. a kémiát én is utáltam, és tudtam, hogy soha a büdös életben semmit nem fogok kezdeni vele. Viszont még ebből is volt ami valamilyen csoda folytán rám ragadt. És megmondom neked őszintén, hogy jó érzés az emberek elismerő pillantásait látni, mikor bölcsészeten elkezdek a fizikáról beszélni... Végül annyit, hogy szerintem a megoldás az lenne, hogy 9-10.ben tanítanának mindenféle tárgyat, és az utolsó 2 évben már csak azt tanulnád, ami érdekel, de azt behatóbban.
2009. nov. 9. 20:50
 15/32 A kérdező kommentje:

ez se rossz ötlet :)

amúgy előlehet adni úgy azt az unalmas,hülye tananyagot,hogy érdekes legyen :)

és igenis sok múlik a tanárokon !

2009. nov. 9. 20:59
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Tanárnak tanultam, és nem fogok itt azal jönni, hogy ne szidjátok a rendszert vagy a tanárokat, mert igazatok van, rossz a rendszer és sok tanár se jó, de azért látom a jó tanárokat megbecsülitek :)

Most kerültem ki az iskolapadból és én is látom,mennyi hülyeséget kell tanulni, amit soha az életben nem fogsz használni, az élet dolgairól meg semmit sem tudsz,mikor befejezed a sulit.

De! A matek példák, még ha most nem is látod, hasznosak. Nem azért vannak,hogy tudj gyököt vonni, és az exponenciális egyenletek sem azért vannak,hogy halálra idegesítsenek. Feleslegesnek tűnnek, de valójában megtanítanak gondolkodni,logikusan. (Talán rossz a példa, de azok az emberek,akik idős korukban sokat kártyáznak vagy keresztrejtvényt fejtenek, azok nem butulnak el úgy,mint akik nem végeznek ilyen szellemi tevékenységet,tehát karban tartják az agyukat). Aztán ott vannak a versek. Honnan tudjuk,mit gondolt a költő?Sehonnan. A magyar tanárom meg is mondta, ezek nagy része csak ráerőltetés. Viszont verset tudni jó dolog, művelt leszel tőle, kitűnsz a nagyátlagból. Itt kanyarodnék el a történelem felé. Engem soha nem érdekelt, viszont 21-22 éves lehettem,mikor rájöttem, mennyire elszúrtam azzal,hogy nem tanultam meg úgy,ahogy kellett volna. Tudod nagyon rossz egy olyan társaságban ülni, ahol történelemről van szó vagy politikáról, és te ott ülsz,mint egy kuka,mert nem tudsz hozzászólni a témához(nekem már volt ilyen).

Én még fiatal vagyok, tele vagyok ötlettel,hogyan lehetne megváltoztatni az oktatást. Az,hogy nekem milyen ötleteim vannak,senkit sem érdekel,mert ebben olyan emberek döntenek,akik 1000 éve másztak ki az iskolapadból, és fogalmuk sincs, milyen ma diáknak lenni. És ez nagy baj. Én levenném a terhet a szülők és gyerekek válláról, ahogy azt írtad, nem kellenének több ezer ft-os tankönyvek stb stb. Sajnos ebben nem mi döntünk.

Nem az iskolának, hanem magadnak tanulsz...Mindig lesz olyan amit feleslegesen tanulsz meg, de a többiről soha nem tudhatod, mikor fog jól jönni. Szóval teljesen igazad van és jól látod a helyzetet.

Ha pl. majd elmész egyetemre, ott is teletömik majd a fejed felesleggel,hiába mész arra a szakra,ami érdekel. Tehát ez életed végéig, vagy ameddig tanulsz elkísér..

2009. nov. 9. 21:21
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Igazat adok az utolsó válaszolónak a törivel kapcsolatban. Sosem voltam toppon töriből, átlag 4-es de az is úgy, hogy bemagolva nem megtanulva. Érettségiből meg csak úgy jött össze a 4-es, hogy Honfoglalást húztam, ami érdekes lett volna, ha nem tudom. Persze azóta a fontosabb, lényegesebb dolgokat bepótoltam utána néztem néhány dolognak, amit már "tanultam" egyszer (felnőtt fejjel rájőve tényleg jó ha tudsz néhány dolgot)...lényeg a lényeg. Tényleg baromi kellemetlen tud lenni, ha véletlen olyan helyzetbe kerülsz, ahol bekérdeznek vmit ami az alapműveltséghez tartozik (ki festette a Lila ruhás nőt, ki írta a Halotti beszéd c. verset, mi történt a második világháború alatt stb stb)és képtelen vagy rá válaszolni, mert annak idején hülyeségnek tartottad megtanulni. Hidd el nekem, baromi kellemetlen, hogy megkérdeznek tőled valamit várják a választ, neked meg gőzöd nincs róla, hogy mit kellene mondani.(és elméletileg illene tudnod a választ) Onnantól fognak butának tartani, és egy idő után ha többször előfordul az ilyen, semmibe venni... ezen gondolkodj el.
2009. nov. 9. 22:01
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, törit nem tudni néha nagyon ciki. Múltkor elkértem valakinek a telefonszámát, elkezdte mondani, aztán az utolsó négy szám helyett azt mondta, hogy a mohácsi vész. Na ne tudd meg, hogy égtem, mert nem tudom a mohácsi vész dátumát. Igazából képtelen vagyok számokat megjegyezni, a saját anyám születési évszámát sem sikerült megjegyeznem, de azért ez állati ciki volt.
2009. nov. 9. 23:31
 19/32 anonim válasza:
100%
Egyetértek a rengeteg "felesleges dolgot" illetően. Sok esetben azt sem hiszem el, hogy feltétlenül hozzátartozik az alapműveltséghez. Egy nálam okosabb ember azt mondta, nem az a lényeg, hogy valamit kivülről tudj, hanem tudd, hogy hol keresd. Lehet, buta vagyok, de nemigazán értem a bolonyai rendszer lényegét sem, ez valóban az életre nevel?
2009. nov. 10. 06:59
 20/32 anonim ***** válasza:
46%
Én csak a nyelvtannak (helyesírás, mert itt is láttam "ien" választ), a mateknak (nem az egyenletrendszernek, hanem a fejbeszámolásnak, mert van aki 2 számot nem tud összeadni), az informatikának (nyilván nem a programozásra gondolok), az idegennyelvnek (jó lenne külföldön is tudni beszélni) és a biológiának (jó tudni, hogy mit kell tenni külömböző esetekben (ha valaki összeesik, vagy hirtelen elszédülsz)). A többinek semmi értelme sincs, el kellene őket törölni
2009. nov. 10. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!