Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudnátok segiteni egy irodalom...

Tudnátok segiteni egy irodalom feladatban? Hogy kezgyek bele?

Figyelt kérdés
Képzeld el, hogy az 1910-es években Budapesten élsz. Írj levelet egy vidéki barátodnak, amelyben beszámolsz a város kultúrális lehetőségeiről, elmondod mit érdemes olvasni, megnézni, kivel érdemes találkozni. Figyelj a külalakra!" Terjedelme : 9 mondat + megszólítás, búcsúzás , keltezés , aláírás pontosan

2013. okt. 7. 18:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

az irodalmat mindig kezdjük a nyelvtannal! előbb írj helyesen, utána írj!:D

szervusz Béla!

hogy vagy? milyen az élet vidéken? itt Pesten nagyon csodás, ragyog az egész város! tudom, évtizedekben mérhető, hogy mikor jártál legutóbb itt, de Béla, ide érdemes lenne újra eljönnöd! A villamosok, a vásárcsarnok, a Parlament, a Keleti pályaudvar (akkortájt készült el:D).. oly sok látnivaló van! még éjjel is csak nyüzsög a város, hála a remek közvilágításnak! sok filmszínház nyílt, potom pénzekért megnézhetsz hihetetlen komédiákat! (most nem jut eszembe egy se az akkori filmekből, de némafilmek, az ziher:D).

Te Béla! gyere fel Pestre, meghívlak egy kávéra az elegáns Nyugat kávézóban! ott van az irodalmi élet színe-java!

alázattal hű barátod

Postás Jóska

ok hosszabb lett, de stílusa kb ilyesmi szerintem faja:D

és becsüld meg magad, mert nem hogy nem szoktam megírni itt más háziját, de töröltetni szoktam!:D

2013. okt. 7. 18:31
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat valami hasonlot fogok irni
2013. okt. 7. 18:41
 3/4 anonim ***** válasza:

De tényleg figyelj oda a helyesírásra.

"A kezdjek nem gy-vel írandó."

2013. okt. 7. 23:57
 4/4 A kérdező kommentje:
értem oda fogok figyelni
2013. okt. 8. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!