Lehetek keresztanya, ha nem bérmálkoztam?
Figyelt kérdés
ma voltam a papnál igazolásért, hogy lehessek keresztanya a keresztlevelem megvan ,de mivel nem bérmálkoztam így nem adott nekem igazolást. szerintetek ,ha másik paphoz megyek el akkor az fog nekem igazolást adni? vagy mindegyik így gondolkodik?2013. szept. 30. 21:38
2/2 anonim válasza:
Én sem vagyok megbérmálkozva, mégis van egy keresztfiam.
Elvileg annak is elégnek kellene lenni, hogy meg vagy keresztelve. Én áldoztam is, de a bérmálkozás kimaradt, ebbe nem kötött bele a pap, minden simán ment. Sőt, nekem igazolás sem kellett, mert abban a templomban kereszteltek meg engem is, ahol a keresztfiamat és minden papír kéznél volt nekik. Vőlegényem lett a keresztapa, ő hozott igazolást, de ő bérmálkozott is.
Elvileg az a pap adhat igazolást akihez tartozol, ahol a keresztleveled is van, én úgy tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!