Lehetek keresztanya?
Párommal nem vagyunk házasok,élettársak vagyunk.ő katolikus én nem vagyok megkeresztelve.Párom nem jár templomba.
Egy ismerősünk minket akar felkérni kereszt szülőknek,én lehetek?
Ugyanez a helyzet tesómmal.A mi lányunk kereszt apjának őt szeretnénk felkérni,de ahogy én se ő sincs megkeresztelve.
Te és a testvéred a katolikus egyház szerint pogányok vagytok, nem lehettek keresztszülők, de ezen lehet segíteni. Keresztelkedjetek és bérmálkozzatok meg, akkor lehettek keresztszülők.
A feltételekről érdeklődj a plébánián!
A keresztszülő feladata a keresztény életre nevelés. Ha Te magad nem vagy az, akkor ezt nehezen tudnád megvalósítani. Akkor lehetsz keresztanya, ha magad is megkeresztelkedsz előbb. Testvéreddel ugyanez a helyzet. Ha szeretnéd, akkor érdeklődj egy plébánián vagy papnál, hogyan lehetséges.
Viszont ha csak rokoni szálak szorosabbra fűzéséről van szó, ahhoz nem kell hivatalosan keresztszülővé lenned, elég, ha a párod az, mivel elég egy keresztszülő is, nem kell pár, Te pedig vele tartasz a gyermek "kiegészítő nevelgetésében". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!