Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A volt főbérlőinket feldobták,...

A volt főbérlőinket feldobták, lehet belőle gondom?

Figyelt kérdés

Kiköltöztünk 5 hónapja, mert nem kaptunk szerződést. Hitegettek, hogy majd lesz, be is jelentettek minket oda, de fél év után is elmaradt a bérleti szerződés. Szerintem valamelyik szomszéd dobta fel őket a navnál, hogy nem adóztak sem utánunk, sem az előző lakók után... Jogilag volt bármi kötelezettségem, vagy nem az én bajom, ha ő nem jelentett be a navnál?

Köszönöm előre is.

2013. szept. 17. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. szept. 17. 10:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de az nem konkrétan ez a kérdés... Engem az érdekel, hogy ha szerződés sem volt, lehet-e belőle bajom... Nálunk is azt kellett hazudni, hogy ismerősök vagyunk, most jöttem rá, hogy ezért... én a NAVnak nem akarok hazudni, ha megkérdezik, megmondom, hogy fizettem a bérlésért... innentől részemről le van zárva, ugye?
2013. szept. 17. 10:33
 3/5 anonim ***** válasza:

ami a lényeg, Ti fizettetek (bár gondolom számlátok nincs róla)

a NAV veletek érdemben nem foglalkozik, nem büntet. (max. arról érdeklődnek, hogy mennyi bérleti díjat fizettetek ki, hogy annak az összegnek a jövedelemadó alá eső részét + a büntit is a bérbeadóra hárítsák)

2013. szept. 17. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
2013. szept. 17. 15:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugodtam.:)
2013. szept. 18. 08:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!