Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elem nélküli dinamós lámpánál...

Elem nélküli dinamós lámpánál figyelni kell valamire vásárláskor?

Figyelt kérdés
látom van többféle változata ezeknek az dinamós zseblámpáknak gondoltam nem lenne hülyeség beszerezni egyet otthonra mert sosincs egy normális. ahogy látom 2 féle van elterjedve egy nyomogatós és tekerős változat. melyik a jobb melyiket éri meg venni? mennyi időt világítanak ezek egyébként? köszi
2013. szept. 9. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen célra kell? Szerintem ezek semmire sem jók, a tapasztalatom is ezt igazolja.
2013. szept. 9. 11:33
 2/8 A kérdező kommentje:
igazából csak hogy legyen egy lámpa a háznál ha kell konkrétan nem lenne igénybe véve áramszünet iylesmi...de miért van negatív tapasztalatod róluk?
2013. szept. 9. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Piacon, utcai árustól ne vegyél, azok utánzatok. Van lámpa amiben egy tekercs között rázogatni kell egy mágnest, egy másiknál egy karral kell tekerni a dinamót. Mindegyik lámpa jó, de vásárláskor oda kell figyelni az akkumulátorra. A kínai tömegével szarja ki az ilyen árukat, majd évekíg tengődnek valamely raktárban. Közben az akkumulátor kimerül, tönkremegy. És ez így van a drága eszközök esetében, és a silányabb, filléres dolgok esetében is. Aztán a tescó lecsap rá, mert olcsó, nagy haszonnal kecsegtet, és kirakja polcaira. Ahol a tudatlan ember tömegcikként megveszi, aztán egy-két használat után a szemétben landol.

Csak olyan termékért szabad pénzt adni, amiben legalább az akkumulátor cserélhető, tehát szétszerelhető, hozzáférhető. A fixre beforrasztott akkumulátoros eszközök általában egyszerhaszálatosak.

2013. szept. 9. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Hallottam már olyan kínairól, amiben nincs mágnes, csak 2 gombelem.

5 percig működik, utána kidobhatod.

2013. szept. 9. 12:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a Hervisben vettem tekerőset,3 led van benne,lehet kapcsolni külön egy ledet vagy mindhármat és vészvillogást. Három éve megvan,jól tartja az áramot,1 perc tekeréssel kb fél órát világit. Asszem Kilimanjaro a márkája,a dobozza már nincs meg,rajta meg nem ir semmit.
2013. szept. 9. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Tiszteletem!Azt hiszem ehhez kell hatalmas mázli, hogy olyan készülékre találjon egy ember, amit arra a célra lehet használni gond nélkül, amire gyártották.

Én nem vagyok ilyen szerencsés! Már a második ROBOSÉFE-m pusztult el. A csapágyai tönkrementek, mert elöregedett benne a gyári zsír. A gyártó nem közli a gyártás idejét. Ahhoz meg még nagyobb mázli kell, hogy egy akkumulátoros készülék hosszú távon működjön megfelelően. Ez minden képen lutri. Az akkumulátor gyártója álltalában nem ugyan az, mint a készüléké. Azt nem lehet tudni, hogy az akkumulátort mennyivel elöbb gyártották. A mai világban mindenki sakkozik. Sakkozik az akkumulátor gyártó, sakkozik az is aki tömegesen alkalmazza, és ha netán évekig rostokol pl. egy hajó rakterében a felhalmozott áru...

Gratulálok a szerencsédhez.

2013. szept. 10. 13:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen dinamós lámpákban nem akkumulátor van hanem egy kondenzátor ami sokáig tartja az áramot
2013. okt. 17. 22:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy mindegyik típusban nagy kapacitású kondi van? A boltban általában nem tudom megnézni a belsejét, és rá sem írják. Melyik megoldás az olcsóbb, melyiket favorizálhatják a gyártók?
2014. márc. 12. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!