Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Anorexiások, vagy akik megérti...

Anorexiások, vagy akik megértik az anorexiásokat?

Figyelt kérdés

Na szóval. Anorexiás vagyok. Korházba feküdtem egy csomó időt. Szondáztak meg satöbbi. És elegem van az egészből, szerintem a kórház csak ront a helyzetemen. Rengeteg ivással kikerültem szerencsére... (kérlek szépen olyan válaszokat hogy "enni kéne""nem vagy normális" (meg ilyen) nem szeretnék kapni) Most terápiákra pszichológushoz járok, meg mérésre. Valami észrevehetetlen dolgot tudtok írni, hogy többet mutasson a mérleg?? Ez elég hülyén hangzik. De tényleg csak azok írjanak akik megértenek, mert nem akarok olyan válaszokat kapni, akik azt se tudják mi az az anorexia szó, még meg sem tapasztalták hogy milyen egy ilyen betegség...

Köszönöm

2013. szept. 3. 11:17
 1/6 anonim ***** válasza:

"Valami észrevehetetlen dolgot tudtok írni, hogy többet mutasson a mérleg?"

Igyál meg két liter vizet mielőtt bemész a rendelőbe, ez kapásból két kiló. Ha ruhában mérnek rakhatsz zsebedbe valami nehéz fémet (ólom pl.).

Mindenesetre, ha nem eszel normálisan, legalább étrend kiegészítőket és vitaminokat szedjél minden nap, vagy valami hétköznapi nátha el fog vinni. A nővérem majdnem így járt...

2013. szept. 3. 11:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen mindig inni szoktam sokat (több mint 2 l mérések előtt)! Köszönöm a megértést, és a választ :)
2013. szept. 3. 12:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ruhába mérnek, egy nagyon rövid zsebes nadrágot szoktam vinni, mert azt nem vetetik le rólam, csak a pólót meg a (hosszú) nadrágot.
2013. szept. 3. 12:49
 4/6 Leányzó92 válasza:

Szia!

Azt gondolom, értem, miért mondod, hogy a kezeléstől csak rosszabb lesz.

Iszonyú szar, amikor az embernek más mondja meg, hogy mit csináljon, főleg ha a saját testi szükségleteiről van szó. Vagy akármi másról. Biztos jó oka(i) van(nak) annak, hogy anorexiás lettél, és valószínűleg tisztában is vagy vele. De ne hagyd annyiban, vedd a kezedbe a dolgokat!

Szerintem egyet kell végiggondolnod. És ezt nem elég egyszer, hiába a meggyőződés és az elhatározás, mert ez egy folyamatos küzdelem; ha átvágod őket, azzal valahol te irányítod a dolgokat (békén hagynak, vagy csak nem kellett híznod) - de jó ez neked? Mert BÁRHOGY DÖNTESZ, TE IRÁNYÍTASZ.

Nem tudom, milyen idős vagy, de valószínűleg kiskorú(?), így egyszer elmúlik az ,,erőltetés". Ezen kár is aggódni. Legfeljebb a szüleidnek kell, ha attól félnek, belehalsz, de ezzel aztán nem mennek sokra.

Mert korodtól függetlenül mindegy, mit mondanak, mivel érvelnek, hogyan szondáznak, ha NEM AKARSZ enni, nem fogsz, ha meg akarsz halni, meg fogsz. De szerintem nem akarsz. Szóval neked lenne a legjobb, ha akarnál - ami nincs így. Szóval ami először kéne... ,,akarni akarni".

Ne vedd papolásnak, mert nem nézlek hülyének meg semmi ilyesmi, csak saját tapasztalataimból indulok ki.

Tudatosítanod kell magadban, hogy te irányítasz, és te döntöd el, milyen tanácsokat fogadsz el, és miket nem. Hiába tudja nálad bárki jobban, úgyis csak te éled a saját életedet. Szóval ha vannak még álmaid, amiket meg akarsz valósítani, akkor próbálj kicsit úgy gondolkodni, hogy a ,,jövőbeli önmagad" mennyire haragudna rád, amiért elszúrtad az esélyeit? Rengeteg olyan problémád lehet már abból is, ha nem jössz ki ebből időben - hát még ha egyáltalán nem -, és ezekért utólag nagyon fogod utálni magad; mert akkor már valóban látni fogod, hogy a TE kezedben volt az irányítás, de csak azért, mert nem akartad, hogy úgy tűnjön, nem így van, butaságokat csináltál.

Ez persze csak egy kis része a dolognak, mert mindemellett ott az a gyötrelmes félelem az elhízásól... ami kitölti az ember gondolatait.

Nem tudom, hogy állsz most a dologgal, de ha nem akarsz már tovább fogyni, kezdetnek az is megteszi. Nézz utána a dolgoknak, számold ki, hány kalóriát ,,engedhetsz meg", állíts össze magadnak olyan étrendet, ami egészséges. Biztos nem szereted, hogy hullik a hajad, romlik a fogad (vagy fog, ha még nem), pattogzik a bőröd - legyen az a cél, hogy ne így legyen!

Esetleg ha eljársz valahova, mozogsz egy kicsit, és megpróbálsz izmot építeni, akkor mentálisan nem lesz olyan megterhelő, hogy nő a súlyod.

Aztán lehet, hogy csupa hülyeséget írtam, + saját kárán tanul az ember... mert hülyék vagyunk.

2013. szept. 5. 23:55
 5/6 blueberry11 válasza:
Én egy 17 éves lány vagyok, az anorexia 16 éves koromban ért el. 74 kiló voltam és 164 centi. A szüleim soha nem vártak el sokat, ennek ellenére mégis jó tanuló voltam. A súlyommal soha nem piszkált senki, nem hájas voltam, inkább husis, de úgy döntöttem, ennek véget vetek és a nyáron egy tízest ledobok. A tíz kiló május 1től július 1ig meglett, de telhetetlen voltam, mégjobban belehúztam és a napi kajám 8 db győri keksz volt feldarabolva, amit nem is mindig ettem meg, ezen kívül inni sem voltam hajlandó, mert dudorodott a hasam. Az új álmom az 55 kiló volt sulikezdésre, de augusztus 20-án elmentünk nyaralni… Rettegtem, hogy enni kell majd. Márpedig enni kellett. 60 kilóval jöttem haza 24-én, de 31-ére már az 55 alját súroltam: az álmom teljesült, de a szervezetem annyira legyengült, hogy nem tudtam neki örülni, ahogyan a gratulációknak sem. Viszont élveztem a változásokat, élveztem, hogy végre én is vékony vagyok, hogy én is viccelődhetek azzal, hogy dagi vagyok, megnőtt az önbizalmam, ámde nem volt erőm kihasználni. Energiát akartam, de féltem, ha eszek, visszahízok, így még tovább fogytam, mire novemberre 48 kilót nyomtam, naponta többször émelyegtem és egyszer csak elájultam. Aztán mégegyszer, majd ez rendszeres lett, de senkinek nem mertem szólni. A szobámban tanultam egész nap, nem akartam társaságba menni. Számoltam a kalóriákat, folyamatosan számok pörögtek a fejemben, bár egy nap csak 300ig.. Igen, napi 300 kalória!! Ez nem sokáig ment így, amikor is 44 kiló voltam egy családi fotózáson estem össze. Képzelhetitek. November elejétől kezdtem pszichológushoz járni, de a tiltások ellenére még inkább ragaszkodtam az anorexiához, főleg azért, mert így többet volt együtt a család. Aggódtak, hogy bármikor meghalhatok így igyekeztek, hogy boldog legyek és kezdjek el enni, nekik mindegy, hogy nézek ki, de nekem nem volt az. Nyolc udvarlóm volt, de azelőtt egy sem. Melyik lány ne élvezné ezt?!  Engedtem az egyik csábításának, aki tudta, mi a helyet…Szalagavatón decemberben minden diák a suliból részt vesz, és mivel osztálytársam volt, ő is ott volt. Rávett, hogy igyak meg vele egy whiskey-colát (amibe nehezen egyeztem bele, ugyan is a cola cukros) de megittam. Drog volt benne. Elkábított és megerőszakolt. Utána félelemben éltem és még tovább csökkent a súlyom. A sráccal „együtt” voltunk és ami a legjobban fájt az az, hogy mindenkinek azt hazudtam, hogy boldog vagyok. Még magamnak is, pedig minden nap sírtam. Így telt a karácsony. A születésnapom január 10-én volt és ez hozta a fordulatot. A 8 udvarló csak ámítás volt, régóta figyeltem valakit, aki túl félénk volt ahhoz, hogy megszólítson, ahogy én is, aznap mégis megtette. Ő mentett meg. Vettem a bátorságot, kidobtam azt, aki elvette tőlem a legértékesebb dolgot akaratom ellenére, már nem érdekelt, ha megüt, ennél csak jobb lehet-gondoltam. Majd a megmentőmmel beszélgetni kezdtünk, majd randizni, és a randik bizony evéssel jártak, méghozzá nem is kalóriaszegénnyel! De az Ő kedvéért… nos, megtettem! Végre volt erőm örülni, volt erőm szeretni és mosolyogni, de a pszichológussal a méréseknél még mindig trükköznöm kellett. Egy héten egyszer bezabáltam amennyit csak tudtam, ittam amennyit csak tudtam, a legnehezebb farmeromba mentem és olyan pólót vettem felülre, ami alá befért még 3 plusz a zsebeimet telitömködtem nehéz mágnesekkel. De a mérleg így is csak 48at mutatott. Kórházba küldtek. Hevesen tiltakoztam, ugyan is boldogságom megvalósulni látszott. Kiharcoltam magamnak az otthoni kezelést. Tápszereket kaptam és súlynövelő teákat. De 2 hetem volt felszedni 4 kilót, ami a stressz miatt még nehezebb volt, de sikerült! Utáltam a pszichológusomat. Nem értett meg, ugyan azt mondogatta hétről hétre. Mindig az evésről kellett beszélni. Gyűlöltem a témát! Mégis muszáj volt… Viszont boldog voltam. Együtt voltam a megmentővel, hajlandó voltam normális ételeket enni normális keretek között. Aztán nyelvvizsgázni akartam és a stressz már nem éhezést, hanem kóros ZABÁLÁST váltott ki belőlem. A normál 2000 kcal helyett volt, hogy napi 23 000-ret vittem be. Egy darabig ellensúlyoztam mozgással, de nem bírtam. A nyáron visszahíztam és ismét 70 kiló felett vagyok és boldogtalan. A pszichológustól megszöktem, de magam elől nem tudtam. Hiába hánytattam magam 1-2 túlevés után, nem segített.. Csak híztam. Minden tönkre ment amiért harcoltam. Az álom alak, a családi béke, a kapcsolatok megszakadtak, a barátok nagy része elpártot. Egyedül a megmentőm maradt meg, Aki ugyan úgy szeret 75 kilósan is, mint 42 kilósan és bízik bennem. Bízik, hogy egyszer meggyógyulok és megtalálom az arany középutat. Így utólag látom, hogy hol álltam volna meg. Az élet adott lehetőséget kétszer is, én meg sem álltam meg. A számok beborítottak. Beszűkült a gondolkodásom. Rájöttem, hogy a fogyás előtt annyi bajom volt csak, hogy rajtam volt a 10 kiló felesleg (nem pedig 30) és minden más tökéletes volt. Most bezzeg… szinte semmi sem az. Kérlek titeket, NE essetek bele a mi, anorexiások hiábájába! Ne akarjatok tökéletesek lenni! A pillanatnyi boldogság nem boldogság… Persze minden rosszban van valami jó, de legyetek óvatosak!
2013. szept. 24. 20:28
 6/6 anonim válasza:
Te hány kilósan kerültél kórházba? És hány centi vagy?
2016. szept. 22. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!