Szerintetek jó lenne, ha Magyarországon is lenne Halloween?
Van itthon helloween,barátnőnnél voltam tavaly és csöngettek hát kinyitottuk ott egy csapat kissrác és csokit vagy csalunkkal köszöntek, közöltük velük,hogy ez itt nem amerika és rájuk csuktuk az ajtót másnap megdobálták a házat sárral.
Ne legyen ígyis minden amerika majmolás PL:arab para,titánium,lowrider,stb...
És mi lenne a magyar neve vagy az nem kell,sőt akkor ne beszéljünk magyarul mert az nem olyan amerikaias...
Lehet, hogy Amerikai ünnep, mi meg Magyarországon vagyunk, de nem csak ott van, nagyon sok helyen van. Szerintem nagyon klassz lenne, ha az éjszaka tele lenne beöltözött emberekkel!:)
Ma van pont Halloween, ugye? Ha jól tudom. Egyik erdélyi ismerősöm is az utcákat járja épp. De irígylem!:D
szerintem legyen tök jó lenne:D:D
aki locsoláskor nem küldi el a gyerekeket az talán halloweenkor se küldené el.úgy kéne kezdeni, hogy kisebb közösségek (pl. egy utcában lakók) megrendeznék...és így elterjedhetne
Basszus, nem amerikai ünnep, hanem angolszász! A hagyomány szerint ezen a napon a szellemek (ha úgy tetszik, a halottak) visszatérnek a földre egy éjszakára. Ilyenkor marharépába tett gyertyát tettek az ablakba. Amerikában tökkel váltották fel, mert az nagyobb, mint a marharépa. És azért öltöztek be, hogy elvegyüljenek a szellemek és boszorkányok között, akik ezen az éjszakán aktívak. A "Trick-or-Treat"-ről meg csak annyit, hogy régen tényleg megviccelték azokat, akik nem adományoztak valami apróságot. Ez szintén az angolszász hagyományokban szereplő koboldokra és manókra utal. Ennyit a töriről.
Multikulturális ország vagyunk, nincs olyan, hogy "színmagyar", több ünnep is beolvadt, ami nekünk korábban nem volt. És a mai ünnepeink többsége nem keresztény gyökerekkel rendelkezik. (Halottak napja, Karácsony, Húsvét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!