Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Laknál Oroszországban?

Laknál Oroszországban?

Figyelt kérdés
Ha nem, miért nem? Ha igen akkor miért ?
2013. aug. 25. 23:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Simán!
2013. aug. 26. 00:09
 2/16 anonim ***** válasza:

Nemrég jöttem haza onnan,3 hetet voltam kint.

Nem hiszem,hogy szívesen kint laknék,mivel eleve nem beszélem jól az oroszt,ők meg azon kívül semmit. Tényleg,bementem egy Westend 3X-osába és senki,ismétlem senki nem beszélt angolul.

Ráadásul olyan nagy a szennyezettség,mivel mindenki cigizik és mindenki autóval jár. Plusz hogy őszinte legyek,nem találkoztam egy olyan orosszal sem,aki ne lett volna büdös.Szóval higiénia 0,heti 1X ha fürdenek...

Ja és előbb-utóbb meghalnék,mivel szörnyű állapotban vannak az utak és őrültek a sofőrök. Csoda,hogy ezt a pár hetet túléltem. Bár nem sokon múlott...

2013. aug. 26. 00:15
 3/16 A kérdező kommentje:
nem tudom miért, de nekem is ellenszenves Oroszország. nem a politikája miatt, és nem a múltja miatt, hanem hogy hideg van, furák a városok, nem elég hogy nem szépek, de túlzsúfoltak, és az épületek is furák, és nem tudnám meg szokni Oroszországot.
2013. aug. 26. 00:42
 4/16 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy hol. Ha dönteni kellene, akkor Krasznojarszk (lakosság: 970 000 fő), vagy Cserepovec városát (330 000 lakos) választanám. Krasnojarszk: http://www.youtube.com/watch?v=QAfVP8XLNJk&feature=youtube_g.. Cserepovec: [link]
2013. aug. 26. 10:45
 5/16 anonim ***** válasza:
70%
Én nagyon szívesen laknék Oroszországban, mivel egy bizonyos szinten beszélek oroszul és az orosz kultúra iránt is érdeklődök. A legszívesebben Moszkvában vagy Jekatyeringburgban élnék, de még Szentpétervárt is bevállalnám. Ha már így felhoztátok előttem az oroszországi utak minőségét, amihez hozzáteszem szerintem a klímához képest nagyon jó állapotban vannak. De Oroszországban vannak olyan városok/települések ahol olyan hideg van, hogy még az utakat sem burkolják, pl. Jakutszk-ban. Hogy miért is nem??? Azért mert felesleges lenne: pénzkidobás, mert a túlzott eljegesedés és a nagy hideg hatására az aszfalt (vagy akármilyen összetételű útburkolat) felválna, berepedezne, azaz 1-2 hónap alatt tartós -15 - -20 °C körüli hőmérsékleten 'tönkremenne'. A higiéniáról meg annyit, hogy más országokban sem jobb a helyzet, mint pl. a legtöbb afrikai köztársaságban. Azt meg pláne felháborítónak tartom, hogy büdösnek nevezed az orosz embereket, ennyiből én is szidhatnám itt a Magyarországon élő romákat, vagy a nyomorban élő embereket. ;)
2013. aug. 26. 11:37
 6/16 A kérdező kommentje:
szinte v.hogy éreztem h. a romákat belekeveri v.ki. nagy divat már ez :D istenem
2013. aug. 26. 12:19
 7/16 anonim ***** válasza:

'istenem' ?! Szólítottál??

Kedves kérdező!!! Nem tudom, hogy min akadtál ki ennyire, de ha én pl. az eszkimókat hoztam volna fel, akkor is így reagáltál volna rá??? Vagy akkor még igazat is adtál volna nekem???

Ahogyan neked most nem tetszett, hogy a romákat említettem meg, úgy nekem sem tetszett, hogy az egyik válaszoló lebüdősőzte az oroszokat!!!

Ennyit erről :-)

2013. aug. 26. 18:59
 8/16 A kérdező kommentje:
helyes :)
2013. aug. 26. 19:30
 9/16 anonim ***** válasza:
56%

A 11:37-es válaszolónak írom, hogy ott nem -15, -20 fok van 1-2 hónapig, hanem -30, -40 fok 4-5 hónapig. A mért leghidegebb hőmérséklet -64.4 fok, a mért legmelegebb pedig 38,4 fok, mégis 269 000! állandó lakosa van.

forrás: Wikipedia

Egyébként zöld kezet adtam neki, mert én is szeretem Oroszországot és igaza van, hogy mi alapján szólnak le egy komplett népet. Gondoljanak bele, hogy mi mindent értek el az oroszok tudomány, matematika, sport, űrkutatás terén.

(A 10:45-ös voltam)

2013. aug. 26. 19:39
 10/16 anonim ***** válasza:
54%

Utolsó: igazad van. Én azt a -15 - -20 °C-ot nem épp Jakutszk-ra értettem, hanem úgy általában, mert azért nem minden településen van '-30, -40 fok 4-5 hónapig'.

Bocs, ha valamit elírtam, nem néztem utána annyira wikipédián a városnak.

Amúgy sem mennék oda lakni, rettentő, hog milyen hideg van ott :DDDD

2013. aug. 26. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!