Mondanátok vicces de nehéz kérdéseket válasszal?
Na jó, elárulom a trükköt, a kérdező úgyis válasszal kér mindent.
Ámbráscet:
Azért nem lesz keszonbeteg, mert egyetlen lélegzettel merül, csak a tüdejében lévő légmennyiséggel, míg a búvár odalenn is szuszog, méghozzá vízmélységnek megfelelő nyomású gázkeveréket. A cet vérébe ezért sokkal kevesebb oldott gáz kerülhet csak be, a nyomás alól kikerüléskor nincs a vérében annyi oldott gáz, főként nitrogén, hogy buborékok képződjenek.
A búvár a húsz perces merülés alatt folyamatosan lélegzik, pumpálja a tüdejébe a nyomás alatt lévő gázt, ezért telítődik a vére az oldott gázzal, ami feljövetkor buborékok formájában "kipezseg", ez a keszonbetegség.
Csónak:
Lemerülsz a csónak alá és kinyitod a palack csapját. A feláramló rengeteg sűrű buborék elborítja a csónak alját és körülötte tör a felszínre. Innentől a csónak nem az 1 kg/liter sűrűségű vízen úszik, hanem a jóval kisebb sűrűségű víz + buborék vegyes közegben, aminek a felhajtóereje sokkal kisebb, tehát a csónak minimum mélyebbre merül, megfelelő sűrű felengedett buborék esetén elmerül, mint a balta nyél nélkül.
3. voltam
Delben irtam par valaszt a fentiekre es par uj kerdest, de fonnakadt a tragarsagszuron...nem tudom mi miatt (bakker)?? Miert nem lehet pirosan alahuzni a problemas szavakat??
Allotolag majd moderatorok raneznek es engedelyez(he)tik, jo lenne mert nagyon bo felorat jatszottam vele:((
Addig kommentalhatjatok a #3as posztot :)
Fireroller
tovabbra is én(3)
- már rég föladtam, hogy a megírt 'trágár' posztom lejön. Dühítö:(
A Petike szülinapjat kidolgoztam, dec31; A kérdes Jan.1.en hangzik el
labda vissza:
- átfogalmazással és egy szököévvel nem lehet még egy évet kipréselni petikéböl?
Ámbráscet & keszonb:
Google bácsi azt mondja, hogy Ámbrásceteknek - akik nyilván optimalizáltak a keszonbetegseg elkerülésére - azért vigyázniuk kell:
találnak KB-re utalo nyomokat a hullákon, ami vszinü az emberi robbantások által megijesztett gyors fölmerüléssel van kapcsolatban.
Ja, és mi köze is van annak, hogy van-e 'vkinek' a tüdejében levegö a keszonbetegséghez - ami attol van, hogy a vérben oldott gázok 'kioldódnak' ha csökken a nyomás ? (buborékok a vérben=>bad for you)
DE ÀRULJÁTOK EL:
hogyan kell egy fél dióval, egy mogyoróval és egy pengével egeret irtani?
Az eddigi legjobb ötletem:
Megörlöm az egészet, kirakom a földre, fölveszem ahogy az egérkék elpusztulnak a lenyelt pengeszilánkoktól, fölteszem a youtubera - nyert??
még egy fizikus kérdés (által. relatelmélet):
ha a földön elindítunk egy a drónt (korombelieknek: robotrepülögep) és indítás után rögtön elindítunk benne egy szuperpontos atomórát, milyen pályát fusson be a drón, hogy a becsapódáskor (ha becsapódik) a belsö órája a legkevesebbet mutassa?
Nem kell hozzá számolni...
(R.P. Feynman kérdezte Einstein egyik volt asszisztensétöl, aki-nekiált szorgalmasan szamolni...)
TIPP: sajátidö, hatásfunkcional, Int(L(tau))=min
ez ugye szerintetek is vicces? :D
----------------------
f.r.
----------------
ui. pótkérdés:
DGY kedvenc száma?
még mindig én...
bocs, most(nappal van) megint elolvastam a fenti ambrascetes szöveget, lejött. De ugy látszik az élet egy többtenyezös játék...
"Ja, és mi köze is van annak, hogy van-e 'vkinek' a tüdejében levegö a keszonbetegséghez - ami attol van, hogy a vérben oldott gázok 'kioldódnak' ha csökken a nyomás ? (buborékok a vérben=>bad for you)"
Annak, hogy van-e levegő a tüdejében, nem sok. Nem is írtam ilyet. De annak, hogy lélegzik-e a nagy nyomáson, annak van dögivel. A cet nem lélegzik odalent, egy tüdőnyi gázzal merül. Éppen ezért kisebb mennyiség kerül a vérébe.
Egérfogás.
Az egérluk elé leszúrod a padlóba a pengét, éllel felfelé, luktól balra lerakod a diót, jobbra a mogyorót, vagy fordítva. Az egér kinéz a lukból a penge fölött és vacillál, mit egyek, diót, vagy mogyorót? Diót, vagy mogyorót? Közben nézeget a dióról a mogyoróra és a penge elnyiszálja a nyakát.
Van olcsóbb változat is. Csak a pengét rakod oda. Egér meg kinéz jobbra is, balra is, se dió, se mogyoró, se dió, se mogyoró....
Drón: én spec kelet felé indítanám, hajnalban és akkor fog a legtöbbet csalni az óra, ha a célban naplementekor esik le.
Csak mert így a sebességéhez hozzáadódik a Föld keringési sebessége, meg a kerületi sebessége is.
Ha még precízebb akarok lenni, olyan hajnalt választanék, ahol a rajt még a Naprendszer haladási sebességével is egybeesik, sőt a Nap körüli körön is ezzel a mozgással épp párhuzamos a Föld haladási iránya.
Lépjünk még egy szintet, a Tejútrendszer menetirányával? :)
#25: rossz a párbeszéd szinkronunk. :D
Mire válaszoltam, válaszoltál. :D
....visszatérve a drónra, és amennyiben átverős a kérdés, a drónt függőlegesen lefelé kell rajtoltatni, vagyis ott helyben földhöz vágni. Mert persze a legrövidebb pályán fog a legkevesebb idő eltelni. És akkor a sebességgel lassuló idő szóba sem kerül. Mert a kérdés nem az volt, mikor fog a legtöbbet késni az óra, hanem mikor fog a legkevesebb időt mutatni.
:D
"De annak, hogy lélegzik-e a nagy nyomáson, annak van dögivel. A cet nem lélegzik odalent, egy tüdőnyi gázzal merül. Éppen ezért kisebb mennyiség kerül a vérébe. "
jójó, már leesett...:p de lásd fent.
"Egérfogás.
Az egérluk elé leszúrod a padlóba a pengét, éllel felfelé, luktól balra lerakod a diót, ... mogyoróra és a penge elnyiszálja a nyakát.
Van olcsóbb változat is. Csak a pengét rakod oda. Egér meg kinéz jobbra is, balra is, se dió, se mogyoró, se dió, se mogyoró...."
-.-'' Az én megoldásom sem rosszabb! föleg, hogy a Youtube-ot kifelejtetted!!
----------------
"...visszatérve a drónra, és amennyiben átverős a kérdés, a drónt függőlegesen lefelé kell rajtoltatni, vagyis ott helyben földhöz vágni. Mert persze a legrövidebb pályán fog a legkevesebb idő eltelni.
Mert a kérdés nem az volt, mikor fog a legtöbbet késni az óra, hanem mikor fog a legkevesebb időt mutatni. :D"
ööö, igen de ez csak a fogalmazó hülyeségét mutatja. Meg az is hogy nem tudja mit akart írni...
Baby give me one more time;) :
LEgyen adva 1.db matematikai Drón ( pl. Berlinben) és kilövik (mondjuk London felé) és van nekije egy sajátideje(benne az atomóra, rádiumból kézzel faragott matyómintás kakukkal), meg a külsö megfigyelök szinkronizált ideje.
Legyen a röppályája egy olyan, hogy mondjuk pontosan 1 óra a külsö megfigyelök által mért repülési idö, elindítva pontosan miután kilötték.
Milyen pályán(rakétaprogram=?) haladjon, hogy az atomóra MAXIMÀLIS idöt mutasson?
"You blast off in a rocket which has a clock on board, and there’s a clock on the ground. The idea is that you have to be back when the clock on the ground says one hour has passed… Exactly what program of time and speed should you make so that you get the maximum time on your clock?"
uff, nna ezt is megszültük...
# 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!