Mondanátok vicces de nehéz kérdéseket válasszal?
@ Wadmalac:
Aham, szóval nincs semmi trükkösködés.
Akkor HA az 1. kötet hátsó borítójától indul, akkor 300 oldal; HA az 1. kötet első borítójától, akkor 0 oldal. (Nem tetszett válaszolni az egyik kérdésre.)
És persze ez csak akkor igaz, ha nem rág tovább. :D
Ja, és csak akkor, ha a 300 oldal valóban 300, azaz
- 1-gyel kezdődik a számozás, és 300-ig tart,
vagy
- akármennyivel kezdődik, de az oldalak száma 300, függetlenül attól, hogy hány oldal nincs számozva.
-------
Kérdezek én is, de hagyjál másokat is gondolkodni, csak a munkaidőd végén szabad leírni a választ. :D
Ha egy tégla tömege egyenlő egy tégla és egy féltégla, akkor milyen nehéz két tégla?
Egy ámbráscet egy légvétellel le tud merülni több száz méter mélyre és akár 20 percre is.
Miért nem kap keszonbetegséget?
"Könyvek: szabványos polcra pakolás esetén az első kötet címoldala a második kötet hátlapjával ér össze. :)"
Tudom. :)
"....és az első kötet első borítójától. :)"
Ezt hagytad ki előzőleg, ezért írtam több lehetőséget is.
Szóval a válasz már megvan, floodbajnok. :P
-------
Úgy látom, ebben a kategóriában nem olyan aktívak a felhasználók; de azért írok még egy feladatot, hátha később befut valaki. Egy nagyon nehéz számolásról van szó; a feladatot fejben kell megoldani. Számológép / számítógép / papír és ceruza / egyéb segédeszköz használata TILOS!
Vegyünk először 1000-t.
Hozzáadunk 40-et.
Hozzáadunk 1000-t.
Hozzáadunk 30-at.
Ismét hozzáadunk 1000-t.
Most hozzáadunk 20-at.
Még egyszer hozzáadunk 1000-t.
És végül hozzáadunk 10-et.
Az eredmény: _____
Azért várok ám válaszokat is.
Főként az ámbráscet és a csónak kérdésre, az egér inkább poén. :)
Várhatsz válaszokat, de ne tőlem; ezek első látásra is meghaladják a képességeimet. És különben is úgy fáj a fejem, ahogy már (szerencsére) évek óta nem fájt; erre nem óhajtok még ráerősíteni. :D
Még egy kis gondolkodnivaló másoknak: Peti tegnapelőtt 17 éves volt, jövőre 20 éves lesz. Ez hogy lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!