Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha rajtad múlna, akkor te...

Ha rajtad múlna, akkor te melyik történelmi korszakban élnél szívesen és miért?

Figyelt kérdés
Én a XIX. század második felében, mert tetszik az akkori emberek életmódja, ruházata, az akkori művészet (és kultúra), emellett akkor még nem voltak az emberek ennyire hülyék.
2013. aug. 21. 12:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Reneszánsz. Miért? Assassin's Creed! :D
2013. aug. 21. 13:29
 12/18 anonim válasza:
100%
Legszívesebben a nyolcvanas években, az USA-ban (egyszerűen bejön az egésznek a hangulata, a filmművészet és a rockzene akkor érte el a csúcspontját), esetleg ókor, Római birodalom, vagy esetleg Athén. Ha a magyarországi korok közül kéne választani, akkor meg a kilencvenes évek leginkább. A többi szerintem borzalmas volt. Középkor, hát arról inkább egy szót se. Török hódoltság szintén nem, Osztrák-Magyar Monarchia szintén nem, a két világháború sem, el nem bírom képzelni hogy milyen káosz lehetett itt. Utána meg a szovjet megszállás... mindegyik egytől-egyig rettenetes...
2013. aug. 21. 13:49
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

MOST.

Visszafelé menet az időben az emberek gyakran csak a szépet látják az adott korban, a nemesi osztály. Arra nem gondolnak, hogy most vissza küldenénk őket középkorba (még ha megfelelő ruházatban is és akkori nyelvtudással) akkor (is) nagy valószínűséggel jobbágyként végezné, aki robotolhat élete végéig, hogy csak egyet mondjak a kellemesebb lehetőségek közül.

A jövőről annyit, hogy képzeld el, hogy a középkorból idehozunk valakit.... Persze mondanád, hogy mi jobban felvagyunk készülve az ilyesmire, de nem tudhatod mi lesz kétszáz év múlva.

2013. aug. 21. 13:52
 14/18 Morozov ***** válasza:
Én visszamennék mondjuk a Frank Birodalomba, de előtte megnézném wikipedián, hogy hogy kell puskaport csinálni, ezt megmutatnám a királynak, és egyből kineveztetném magam őrgrófnak valami ásványkincsekben gazdag területre, ahol elindítanám a bányászatot, amiből mesés gazdagságra tennék szert, és megalapítanám Európa legmeghatározóbb dinasztiáját, ezután Amerika felfedezésére is expedíciót küldenék, és ott is megkapnám mondjuk egész Észak-Amerikát hűbérbirtokul..később a leszármazottaim már a fél világ felett uralkodnának.
2013. aug. 21. 15:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Én egy olyan korszakban élnék, ahol az ember már mindent tud!
2013. aug. 21. 16:20
 16/18 anonim válasza:
Mégegyszer a nyolcvanasévekben,de most már felnőttfejjel.
2013. aug. 21. 20:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Az már tényleg elég civilizált volt, én az edvardiánus kort kipróbálnám, az olyan Avonlea filmekbőli hangulat, ez szintén XIX.-XX. olyan századfordulós.
2013. okt. 21. 03:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe, a kiegyezés után. Szeretem azt a korszakot.
2021. márc. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!