Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Norvégia, Finnország, Svédország?

Norvégia, Finnország, Svédország?

Figyelt kérdés

Fontolgatjuk, hogy elköltözünk külföldre, és ezek az országok jönnet szóba. Melyik a legélhetőbb? Ti a helyünkben hová költöznétek a három közül? Melyiket választanágok, és miért. Mondjátok el az országok előneit és hátrányait is.

Köszi.:)

2013. aug. 20. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Oda ahol ismerném az ország nyelvét.
2013. aug. 21. 11:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Az alapvető, hogy oda, de azérttettem fel a kérdést, mert akkor én hogy tudjak munkát vállalni, elmennék valamilyn nyelvtanfolyamra, de ez attól függ, hogy melyikmországba mennénk.
2013. aug. 21. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy mi a szakmád. Milyen munkát szeretnél. Meg kell nézni, hogy melyik országban milyen lehetőségek vannak. A három ország közül Norvégia a leggazdagabb. Minden nagyon drága, de a fizetés is magas.
2013. aug. 21. 13:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Orvos vagyok.
2013. aug. 21. 16:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Jahaaaa! Az jó. Finnországról nem tudok sokat. Norvégiába és Svédországba nagyon keresnek orvosokat. Viszont más rendszer van mint otthon. Itt Svédországban panszkodnak a magyar orvosok, mert nincs akkora szavuk mint otthon. Leginkább a nővér dirigál. Nagyobb a káosz mint otthon :)Nincs elég nővér, sok-sok hónapot kell várni a vizsgálatokra/műtétekre. Ha igaz az infó, akkor Norvégiában terveznek építeni egy nagyon nagy kórházat. Otthon vannak fejvadász cégek, akik orvos közvetítéssel foglalkoznak. Mindent elintéznek. Ingyenes, nagyon intenzív nyelvtanfolyamot és a családtagok is kapnak egy nem intenzív oktatást. Segítenek munkát találni, lakás ügyben is.
2013. aug. 21. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Finnországban alap a jó nyelvtudás, ráadásul itt két hivatalos nyelv is van: svéd és finn. Szóval nem hiszem, hogy jó döntés. Én itt élek ha orvos lennék én biztos nem ide jönnék. Szép ország, kedvesek az emberek általában, de hideg és sötét van télen, ami tudom sokak szerint kibírható, de ezt azok mondják akik még nem éltek ilyen helyen. Már november végén az emberek morgosak, depisek és kedvetlenek. Tudom nem nagy dolognak hangzik, de amikor itt vagy, akkor nehéz. Nálunk a melótársak ilyenkor tiszta depisek, alig beszélgetnek, kicsit undokok :).

Szerintem Finnországban nincs annyira jó orvosi fizetés, mint Svédországban vagy Norvégiában.

Plusz miért tanulj meg egy viszonylag ritka nyelvet? Sem a svéd, norvég, finn világnyelv, ha beszélsz angolul, nem érdemesebb angol nyelvű országba menni?

Előnyei: iskolai rendszer jó, sok mindent támogat az ország, szép, tiszta.

2013. aug. 23. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!