Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nincs itt a jövő?

Miért nincs itt a jövő?

Figyelt kérdés
Eléggé sok "Ilyen lesz a jövő" filmet néztem és azt nem értem,hogy ezeknek a 90%-át már szerintem azért már lazán meglehetne tervezni/csinálni.Akkor miért nem csinálják?Vegyük például a " A hatodik nap" című Schwarzenegger filmet.Annak is az elején mikor megy Schwarzenegger a pilóta haverjával egy Chevrolet-el egy részt automatikusan megy a cél állomás felé,más részt meg belülről a műszerfal is meg a kormány meg úgy minden ami meg van tervezve a filmben szerintem már most is tök életesen bele illene a mai életbe meg ilyesmi.Meg nem is kéne megtervezni,hisz a tervek már ott vannak valahol Holly Wood-ban.Meg az anyag költség se lenne sok szerintem.Szerintem azt a műszerfalat,kormányt amit abban a Chevrolete-ban láttam ugyan annyi anyag költségből ki lehetne hozni.Sőt még lehet,hogy talán kevesebből is.Jó az most lehet,hogy én vagyok itt a nagy álmodozó,de szerintem már így a 21. századra szerintem már lazán meg lehetne alkotni egy-két ilyen jövőbeli szerkezetet.Jó olyat is láttam már ami tényleg már kész volt meg elektromossággal működött,de még nem volt teljesen forgalomban,mert hogy ezt még csak a milliárdosok vehetik csak még meg vagy csak nincs teljesen szabadalmaztatva.De szerintem azért ennyi idő alatt azért már az emberiség már fejlődött annyit,hogy mondjuk úgy "jövőbeli kinézetű" autókkal járkáljunk és itt nem arra gondolok,hogy most például nem rég azt hiszem tavaly jött ki az új Rang Rover és az első lámpája olyan mint egy vágott szemű szeme ami a kocsi közepéig ér el,hanem tényleg az az igaz jövőbeli autó kinézete van és tényleg mondjuk úgy "furán" néz ki és mondjuk úgy néz ki mint egy mai GAMER számítógépház.Szóval tele van különböző kiszögellésekkel,ívekkel,domborítássokkal stb.

2013. aug. 18. 22:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Én is meglehetősen sok jövőben játszódó filmet láttam már. :)

Azt kell mondjam, a régebbi filmekben szereplő ötletek igen nagy része megvalósult. Bár sok esetben teljesen másképpen, más formában, mint ahogy annak idején elképzelték. Személyi számítógépek, hordozható kommunikátorok, videótelefon, mindenki számára elérhető digitális adatbázisok, távmunka-rendszerek, robotautó, beszédfelismerés, stb.

Sok dolog a sci-fi filmekből mára megvalósíthatóvá vált ugyan, azonban különféle okokból nem terjedt el, vagy meg sem csinálták. Hogy miért nem készítenek olyasmi autót, mint A hatodik napon-ban, vagy mint mondjuk az Én, a robot-ban... A fene tudja.

A jövő mindenesetre sosem lesz olyan, mint a jövőben játszódó sci-fi filmekben. Nézd meg, hogy milyennek képzelték el az 50-es években az ezredfordulót (kulcsszó: "retro future").

Egyrészt nem tudunk számolni az új találmányokkal és azok felhasználási területeivel. Fogalmunk sincs, hogy milyen technológiák fognak létezni húsz év múlva, mik lesznek az emberek aktuális igényei, stb. Másrészt pedig nem tudunk elszakadni a korra jellemző formatervezéstől. Az 50-es években a nagy kerek gombok, buci elfordítható kapcsolók voltak jellemzőek, ezért a jövő technikai eszközeit is így képzelték el. Jelenleg az érintőképernyő a divat, jelenleg úgy képzeljük el a jövőt, hogy mindenhol érintőképernyő lesz...

2013. aug. 18. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!