Londonba szeretném kivinni a robogómat. Milyen papírokat kell vinnem magammal, ha azt szeretném hogy megkapja az angol rendszámot. Vagy hol találok erről pontos leírást?
Segítség az importáláshoz -amin én végigvittem a folyamatot - kicsit bonyolultabban írja le, mint amilyenvalójában, de már tudom, nem kell megijedni:
A legegyszerűbb az, hogyakinek már megvan az angol tudása egy telefonbeszélgetéshez, az egyszerűen csakhívja fel a DVLA Customer Service-t és kérdezze meg, milyen papírok kellenekhozzá. Mi ezt (is) tettük és végül ez alapján sikerült elintézni. A tájékoztatóhasznos, bár némileg zavart okozott, mivel:
Kiderült, hogy NEM kerik atájékoztatóban feltüntetett Conformity of Certificate-t 10 evnel idosebbjarmuhoz szimplan azert, mert nincs hozza. 2002-2003-tól adnak ki ilyetautomatikusan. A gyártótól meg lehet kérni egy bizonyos dokumentumot, ami azösszes létező műszaki adatot tartalmazza, de azt a DVLA nem kéri.
Mivel importálás előtt bekell jelenteni az HM Revenue fele,h behoztátok a járművet (a papírok beadásaelőtt max.30 nappal korábbi dátum lehet), ezt itt lehet megtenni.
Ehhez előtte ittregisztrálni kell:
Szükséges dokumentumok,amit a DVLA fele be kell nyújtani:
· MOT,
· érvényes GB MotorcycleInsurance (nekem MCE insurance van, ők biztosítanak alvázszám alapján is),
· magyar papirok, azazforgalmi, torzskonyv. (A rendszámot nem kell leadni, az egy másik kör leszotthon, még ott nem tartok, mivel én nem jelentettem ki otthon. Erről telefononérdeklődtem, ahhoz le kellett volna adni a forgalmit, törzskönyvet, rendszámot,tehát mindent, viszont akkor hogy bizonyítottam volna itt, hogy az enyém. Bárgondolom erről valami papírt kaptam volna. Mindegy, jó lesz ez így is.)
· DVLA V55/5 nyomtatvany, £55 reg,dij es a tax ara, ami £57/év.
A DVLAV55/5 nyomtatvanyon csak a következők pontokat kell kitölteni, a többitnem:
5-6-7-8, 10, 18, 27,30-31-32-33, 45
Másik oldalon pedig a 48 +aláírás, dátum.
Mielőtt elviszitek MOT-ra,a motoron ki kell cserélni a km órát angol miles-os speedo-ra es a headlight-otis.
Ezután szépen besétálni aDVLA-ba, vinni a papírokat, pénzt és utána várni up to 2 weeks! Nekem 1 hétután megérkezett minden. A rendszámhoz az authorization, a tax disc és még a V5(log book) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!