Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyek azok a szavak amik a...

Melyek azok a szavak amik a szókincsünkbe benne kell elgyenek ha kiutazunk egy idegen országba?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy ha kimegyek németországba akkor melyik szavakat kell feltétlenül tudnom...mármint amik úgy előfordulnak persze magyar listát kérek ehhez nem nyelvtudás kell...majd kikeresem szótárból emrt szeretnék alkotni egy listát legalább 30-50 szóból amit bemagolok :)

Szval a mindennapok szókincsére vagyok kíváncsi... :)

2009. okt. 24. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
gottseidank :D ezegy fontos szó!
2009. okt. 24. 20:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem egy lista kéne magyar nyelven 1 szóval nem megyek messzire mellesleg ezt a szót ismerem a Németország csak példa volt lehet szó spanyolországról Angliáról bármelyikről a lényeg hogy emlyek azoka s zavak amik a mindennapokba előfordulhatnak?
2009. okt. 24. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:
jónapot, viszlát, kérem, köszönöm, szívesen, hol van, hogy jutok el, honnan indul, mikor indul, mennyibe kerül stb......
2009. okt. 24. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ebből nem lehet listát alkotni... ehhez kéne legalább alapfokú nyelvtudás, pl. kell mondatokban szórend, a németek, tudod kicsit alacsonyabb intelligenciahányadoson vannak ilyesmikkel. Még akkor is jobban megértik, mit akarsz, ha elmutogatod, minthogy egymás után mondogatnád a szavakat, igék, kötőszavak, névelők, elöljárószók nélkül...
2009. okt. 26. 09:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem így értettem, tudok németül, tudok angolul a szókincsem kicsit hiányos, ezért kellenének olyan szavak amikkel jobban értem a beszédet és írást, mert ha egy mondatból felismerek 1-2 szót azért már azzal is lehet mit kezdeni!
2009. okt. 26. 10:12
 6/6 anonim ***** válasza:

Jó napot

jó reggelt

jó estét

köszönöm

merre találom a mosdót?

Én külföldi vagyok és nem tudom túl jól az önök nyelvét

2009. okt. 26. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!