Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Légpuska házilag?

Légpuska házilag?

Figyelt kérdés

Szerintetek működhet mennyi foot/sec (fps) lehet így előállítani? Persze tudom hogy a nyomástól és a tartály elhelyezésétől függ, de kb mégis? Esetleg saját tapasztalat?

4,5mm vagy 6 mm-es csövet használnék.

#légpuska #légpuska házilag
2013. júl. 29. 21:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy?
2013. júl. 29. 22:06
 2/10 A kérdező kommentje:

ez volna az [link]

ilyesmit építenék itthon pár ezer ft-ból

2013. júl. 29. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Bár elég vázlatos a terv, teli felesleges elemekkel, de azt pl nem látni hogy hol teszed bele a lövedéket, illetve hogyan akarod megoldani hogy a levegő nagyrésze ne ott távozzon ahol berakod a lövedéket
2013. júl. 29. 22:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem jogellenes ez?
2013. júl. 29. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Illetve ha jól látom akkor az egy hajlakkos doboz, de hogy fogod megoldani hogy folyamatosa nyitva legyen és ne szökjön el a hajtóanyag? forrasztani öngyilkosság, ragasztó pedig nem tart ki. Ha lőni akarsz akkor inkább vegyél egy használt légpuskát 20000ftért, ha barkácsolni akkor gondold át rendesen, és ne tegyél bele olyan felesleges dolgokat mint távcső, ?hangtompító? puskatus is felesleges, a támasztóláb az alján pedig egyenesen röhejes, ha normális öltedet van írj lehet tudok segíteni
2013. júl. 29. 22:30
 6/10 A kérdező kommentje:

A hangtompító, támaszláb, meg a drága távcső az csak dizájn próbált lenni. A távcsövet azt szeretnék rá tenni csak valami olcsóbbat.

2. Hozzászóló a kérdés jogos ez a rész még annyira nincs kidolgozva valami olyasmit akartam mint a mesterlövész puskának mikor kiveti a hüvelyt, hogy én ott raknám be.

3. Hogy jogellenes-e? Ha a légpuska nem az, akkor ez miért lenne. Csak otthoni céllövéshez lenne (meg esetleg vadgalamb :D)lehetőleg 20-30 méterről vagy többről is akár amit a telek hossza megenged.

4. Igen az egy hajlakos doboz. Kiengedném a gázt belőle és fúrnék az aljára egy lyukat ami pont akkora mint a szelep átmérője vagy egy kicsit kisebb, mert belevágok a külső gumi burkolásba hogy jobban passzoljon. Hegynék rajta a belsőből is egy darabot és azt plusz a szelep szár alját bekenném szilóval úgy mint azt a részét amely kilóg a hajlakos dobozból. Gondoltam esetleg paintball-os CO2 palackot használnék de az már olyan 3500 Ft lenne viszont az egyik vége gyárilag menetes így sokat könnyítene. Akár ez is lehetne a légtartály csak függ a szülőktől mennyire fogadják el, hogy fiuk mibe vágta a fejszéjét.

A hajlakkos vagy sprays doboz tetejét a peremen belül vágnám ki és egy egy olyan szűkítős csővel aminek mindkét oldala menetes csak középen nem az lenne a feléig beletéve persze úgy hogy éppen beleférjen. Ezt is bekenném szilóval és egy önzárós anyával belülről szorítanám a helyére. Kivüről pedig ismét körbe szilóznám. A külső részére ami a menetes azt összekötném a kompresszor pisztollyal. Ami valamilyen flexibilis cső lenne.

Használtan nem akarok venni mert akkor nincs meg a megépítés aztán pedig a működés esetleges "tuningolás" öröme. Pénzért csak úgy állna. Lenne vele pár lövés és kész.

A puskatus pedig javít a külsőn és persze jobb lesz a tartása, mivel a vállamhoz lehet szorítani.

Ebből a két képből jött az ötlet:

[link]

[link]

Egyébként tavaly is csináltam ilyesmit aminek ez volt az elve. Akkor a Coca-Colas üdítős palack volt a szeleppel egy kerti csappal és egy rövi 1 cm átmérőjű műanyag csővel . Azzal csavarokat lőttem olyan 20-25m-re.

2013. júl. 29. 23:20
 7/10 A kérdező kommentje:
aztán a későbbiekben esetleg csinálni egy ilyen fa ágyazást a puskának [link]
2013. júl. 29. 23:23
 8/10 anonim ***** válasza:
én inkább vennék egyet házilag építgetni egy fegyvert mégha csak légpuska is akkor is nem jó ötlet
2014. jan. 16. 17:21
 9/10 Gábor Rácz válasza:
Szia! Én tavaly egy gyümölcsleves palackból építettem, csak azzal az volt a baj, hogy szèles kupakja volt, ezért amikor egyszer felfújtam olyan 10barra(többre nem tudtam pumpával), és ki akartam lőni vele az ablakon a kilencedikről, hogy megnézzem mekkorát lő, a kupakja lerobbant róla, és kirepült az ablakon. Azóta se láttam. Pár hónappal ezelőtt pedig építettem egyet egy szódás szifonból, az már bírta a gyűrődést.
2015. dec. 10. 20:36
 10/10 anonim válasza:
Probálkozz. Tuzoltopalackal
2016. júl. 2. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!