Légpuska házilag?
Szerintetek működhet mennyi foot/sec (fps) lehet így előállítani? Persze tudom hogy a nyomástól és a tartály elhelyezésétől függ, de kb mégis? Esetleg saját tapasztalat?
4,5mm vagy 6 mm-es csövet használnék.
ez volna az [link]
ilyesmit építenék itthon pár ezer ft-ból
A hangtompító, támaszláb, meg a drága távcső az csak dizájn próbált lenni. A távcsövet azt szeretnék rá tenni csak valami olcsóbbat.
2. Hozzászóló a kérdés jogos ez a rész még annyira nincs kidolgozva valami olyasmit akartam mint a mesterlövész puskának mikor kiveti a hüvelyt, hogy én ott raknám be.
3. Hogy jogellenes-e? Ha a légpuska nem az, akkor ez miért lenne. Csak otthoni céllövéshez lenne (meg esetleg vadgalamb :D)lehetőleg 20-30 méterről vagy többről is akár amit a telek hossza megenged.
4. Igen az egy hajlakos doboz. Kiengedném a gázt belőle és fúrnék az aljára egy lyukat ami pont akkora mint a szelep átmérője vagy egy kicsit kisebb, mert belevágok a külső gumi burkolásba hogy jobban passzoljon. Hegynék rajta a belsőből is egy darabot és azt plusz a szelep szár alját bekenném szilóval úgy mint azt a részét amely kilóg a hajlakos dobozból. Gondoltam esetleg paintball-os CO2 palackot használnék de az már olyan 3500 Ft lenne viszont az egyik vége gyárilag menetes így sokat könnyítene. Akár ez is lehetne a légtartály csak függ a szülőktől mennyire fogadják el, hogy fiuk mibe vágta a fejszéjét.
A hajlakkos vagy sprays doboz tetejét a peremen belül vágnám ki és egy egy olyan szűkítős csővel aminek mindkét oldala menetes csak középen nem az lenne a feléig beletéve persze úgy hogy éppen beleférjen. Ezt is bekenném szilóval és egy önzárós anyával belülről szorítanám a helyére. Kivüről pedig ismét körbe szilóznám. A külső részére ami a menetes azt összekötném a kompresszor pisztollyal. Ami valamilyen flexibilis cső lenne.
Használtan nem akarok venni mert akkor nincs meg a megépítés aztán pedig a működés esetleges "tuningolás" öröme. Pénzért csak úgy állna. Lenne vele pár lövés és kész.
A puskatus pedig javít a külsőn és persze jobb lesz a tartása, mivel a vállamhoz lehet szorítani.
Ebből a két képből jött az ötlet:
Egyébként tavaly is csináltam ilyesmit aminek ez volt az elve. Akkor a Coca-Colas üdítős palack volt a szeleppel egy kerti csappal és egy rövi 1 cm átmérőjű műanyag csővel . Azzal csavarokat lőttem olyan 20-25m-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!