Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szeretnék választ, segítséget...

Glambert Franciska kérdése:

Szeretnék választ, segítséget kapni, lehetséges? (csak ezzel a megfogalmazással engedte kiírni :'D)

Figyelt kérdés

Most nyáron előre megszeretném írni a bemutatkozásom, 9.-be megyek szeptemberbe, új osztály, új tanárok, stb..!:)

Egy kis kiegészítésre és javításra lenne szükségem!

My name is xy. I'm 15 years old. I was born in Budapest, in 1998. I live in Tura with my parents and my brothers. My mum works in X and her name is xy. She is 48 years old. My dad works in X and his name is xy. He is 45 years old.

My brothers name is Zénó and Laci. Zénó is 7 years old, Laci 14 years old. (Az xy iskola tanulója voltam <- ez a mondat kellene nekem angolul:)) I liked that school. I like learning, playing football, listening to music. I'm glas that I can learn here and I hope we eill spend together four good years!

2013. júl. 24. 14:22
 1/7 A kérdező kommentje:

*glad, *will

(már írni sem tudok:S)

2013. júl. 24. 14:24
 2/7 anonim ***** válasza:

My brothers name is Zénó and Laci.

helyesen: My brothers' name are Zénó and Laci.

I'm glas that..

helyesen: I'm glad...

I hope we eill...

helyesen: I hope we will

Az xy iskola tanulója voltam <- ez a mondat kellene nekem angolul

I learned at...

My last school was...

Én ennyit találtam, de lehet, hogy van még.

2013. júl. 24. 14:28
 3/7 Girgoy ***** válasza:

A szülőknél a works után akkor lehet "in" ha a várost írod, ahol dolgoznak. Ha a céget, akkor "for"! Pl. My dad works for IBM.

"My brothers name is" helyett "My brothers' names are".

"Laci IS 14 years old" - vagyis rakj be egy "is"-t, így pofásabb.

Korábbi iskolád mondata pl.: "I studied at XY Primary School"

"I'm glas" gondolom "I'm glad" akart lenni.

"we eill" pedig "we will" :)

Sok sikert!

2013. júl. 24. 14:31
 4/7 Girgoy ***** válasza:
Eh, már megint megelőztek miközben írtam... :)
2013. júl. 24. 14:32
 5/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Ja igen, még pár dolog.

My brothers' nameS are Zénó and Laci.

tehát a "name" többes számban van

Laci 14 years old

helyesen: Laci is 14 years old.

Sajnos az ember szeme ilyen apróságok felett elsiklik, mivel annyira természetesnek veszi, hogy ott van...

2013. júl. 24. 14:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom észrevettétek-e, h miután kiírtam a kérdést: egyből írtam kommentbe a javítást, az az, hogy *glad, *will ;) és köszi mindenkinek
2013. júl. 25. 09:34
 7/7 Girgoy ***** válasza:
:) 3-as vagyok. Az úg yvolt, hogy amikor megnyitottam a válasz ablakot még 0 válasz volt, csak a kérdés volt, mire beírtam és elküldtem, akkorra már 3. lettem a kérdező kommentjével együtt, amit csak ekkor láttam. De sikerült hármunknak együtt kijavítani mindent szerintem. :)
2013. júl. 25. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!