Szeretnék választ, segítséget kapni, lehetséges? (csak ezzel a megfogalmazással engedte kiírni :'D)
Most nyáron előre megszeretném írni a bemutatkozásom, 9.-be megyek szeptemberbe, új osztály, új tanárok, stb..!:)
Egy kis kiegészítésre és javításra lenne szükségem!
My name is xy. I'm 15 years old. I was born in Budapest, in 1998. I live in Tura with my parents and my brothers. My mum works in X and her name is xy. She is 48 years old. My dad works in X and his name is xy. He is 45 years old.
My brothers name is Zénó and Laci. Zénó is 7 years old, Laci 14 years old. (Az xy iskola tanulója voltam <- ez a mondat kellene nekem angolul:)) I liked that school. I like learning, playing football, listening to music. I'm glas that I can learn here and I hope we eill spend together four good years!
*glad, *will
(már írni sem tudok:S)
My brothers name is Zénó and Laci.
helyesen: My brothers' name are Zénó and Laci.
I'm glas that..
helyesen: I'm glad...
I hope we eill...
helyesen: I hope we will
Az xy iskola tanulója voltam <- ez a mondat kellene nekem angolul
I learned at...
My last school was...
Én ennyit találtam, de lehet, hogy van még.
A szülőknél a works után akkor lehet "in" ha a várost írod, ahol dolgoznak. Ha a céget, akkor "for"! Pl. My dad works for IBM.
"My brothers name is" helyett "My brothers' names are".
"Laci IS 14 years old" - vagyis rakj be egy "is"-t, így pofásabb.
Korábbi iskolád mondata pl.: "I studied at XY Primary School"
"I'm glas" gondolom "I'm glad" akart lenni.
"we eill" pedig "we will" :)
Sok sikert!
2. vagyok
Ja igen, még pár dolog.
My brothers' nameS are Zénó and Laci.
tehát a "name" többes számban van
Laci 14 years old
helyesen: Laci is 14 years old.
Sajnos az ember szeme ilyen apróságok felett elsiklik, mivel annyira természetesnek veszi, hogy ott van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!