Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Megárthat, hogy csak napi 4-5...

JohniDaren kérdése:

Megárthat, hogy csak napi 4-5 órát alszom?

Figyelt kérdés
Egy ideje nem tudok elaludni hajnali 3 elött, viszont 8-nál tovább nem alszok soha. Én úgy érzem elég ennyi alvás, de szerintetek lehet bajom a napi 4-5 órás alvástól?

2013. júl. 15. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a baj, hogy éjfél előtt nem alszol, az lenne pihentető. Az agyadnak fel kell dolgoznia a napi eseményeket, ilyenkor rendszerez. A testednek, idegrendszerednek meg kell a pihenés. Hosszútávon nem hiszem, hogy jó így.
2013. júl. 15. 20:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az embereknek ugyan különböző az alvásigényük, de 4-5óra egyértelműen túl kevés. Hosszú távon megárthat, de rövid távon sem tesz jót. Az alváshiánytól figyelmetlenebb leszel, nő a balesetek kockázata. Ingerlékenyebbé is válhatsz tőle, ez sem kifejezetten előnyös. Stb...
2013. júl. 15. 20:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megpróbálok éjféltől 8-ig aludni. Remélem menni fog.
2013. júl. 16. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Lassan másfél hónapja kevesebbet alszok, mint 4-5 óra. Nem tudok elaludni, érzem, hogy kész vagyok, a testem már nem bírja, de egyszerűen nem tudok elaludni. Pár naponta "elájulok" ahogy egy kényelmesebb székben hátradőlök, és akkor alszok 4-5 órát maximum, egyébként semmit.

Eddigi negatív mellékhatások: Mivel a testem fáradt, viszont az "agyam" folyamatosan éber, koffeinnel kell kompenzálnom a testi fáradtságot, különben hihetetlenül lassú lesz a mozgásom, mindent elejtek, stb.

Valószínűleg a már előzőleg is kialakult koffein addikcióm erősödött.

A gondolkodásom nem változott (elvileg, aztán ki tudja). Csupán több idő kell arra, hogy ráálljon az agyam az olyan dolgokra, amik idáig természetesek voltak, pl. idegennyelvek használata. Eddig gondolkodás nélkül tökéletesen használtam, most pedig kb. 30-40 percig kell kommunikálnom az adott nyelven ahhoz, hogy ne vétsek sok, apró hibát.

A szemem már krvára fáj, szemcseppet nem használok, mivel a szemfájás már 1x volt annyira erős, hogy kedvem se volt 1 napig felállni. egész nap feküdtem, de este sikerült elaludnom, örültem is magamnak.

Összeségében, eddig nem volt nagy gáz, 2 naponta edzek, értelmetlenül, és a 2. hét óta ugyanúgy bírom, mint mikor rendesen aludtam. Csak hát, több koffein kell, érted...

2013. júl. 17. 04:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Örülök hogy nem csak én vagyok ezzel a problémával így. Neekm egyenlőre incsenek ilyen gondjaim. Azért majd kipróbálom a koffeint ha lessz.
2013. júl. 17. 19:54
 6/6 Bécs P válasza:

4. válaszadó : Magyarán a kialvatlanság tünete, vagyis nem elég a mennyiség, hosszú távon kifejezetten káros.

Tudtommal az, hogy kinek mennyi az alvásigénye, eltérő. Ha másnap nem érez semmit az illető, normálisan tud funkcionálni,figyelni, gondolkodni, nincsenek fizikai tünetei, stb.,nem álmos, akkor elvileg elég az alvás. De hosszú távon szív-és érrendszeri betegségekhez, cukorbetegséghez, depresszióhoz, elhízáshoz és a kognitív funkciók hanyatlásához is vezethet többek között a nem megfelelő mennyiségű alvás. A kávé ilyenkor rövid távon egy megoldás, egyébként pedig hosszú távon szerintem kifejezetten káros (sőt, arra érzékeny egyéneknél fenn tudja tartani az inszomniát). Ha valaki nem tud aludni, akkor nem árt megfejteni az okát/okait.

2019. júl. 30. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!