Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen szervezethez fordulhatnék?

Milyen szervezethez fordulhatnék?

Figyelt kérdés
Anyámat 4 hónapja magunkhoz vettük, mert ahol eddig lakott a szociális gondozó szerint nem maradhatott mert nem tudja magát ellátni. A lábával van baj. Az első héten nagyjából jól ment, úgy gondoltuk hogy ha mozog, és nincs egyedül jobb lesz. De azóta az állapota csak romlott! Nem akar mozogni, fürdeni, enni, orvoshoz menni, meg akar halni. Rossz ránézni úgy le van fogyva,egész nap fekszik,ül az ágyszélén, felülni tud de félóránként, maximum óránként kiabál hogy segítsünk neki lefeküdni, éjjel, nappal.már kivagyunk készülve idegileg, Tíz éve orvos nem látta, nincs kezelő orvosa. Ezt most tudtuk meg mikor a régi háziorvosát ki akartuk hívni hozzá. Magánorvosra nincs pénzünk. Elmentem a családsegítő szolgálathoz hogy mit tehetnék. Ők elintézték neki hogy a lakcím szerinti körzeti orvos írt egy beutalót a pszichiátriai szakrendelésre. Sürgősségi alapon 11-ére előjegyezték. Nem tudom mit tudnak ott csinálni vele, elbeszélgetnek vele 10 percet, azzal minden helyrejön? Nem igazán bízok benne! Továbbra is retteghetünk hogy bármelyik pillanatban orra bukik a gyengeségtől, vagy mi a kimerültségtől. Lehet hogy gonoszul hangzik, és szemétség de már arra is gondoltam, hogy ha egy kicsit elesne volna indokom kihívni a mentőt, és ha a kórházban meglátnák valahogy hátha helyre tudnák hozni. H a valakinek lenn jó ötlete megköszönném.
2013. júl. 9. 16:54
 1/1 anonim ***** válasza:

hát nagyon ellenálni nem tud az öreglány, vigyétek el dokihoz, vizsgálja meg... és ne pszichiátriára vigyék, az öregkori szenilitásra-és-makacsságra nincs gyógymód... pár ficióterápiás kezelés ami megmozgatja az izmait (masszőr, valamilyen fürdő).. jót tesz az izmoknak, felpezsdíti a keringést és fárasztó, úgyhogy van rá esély, hogy enni is fog:)

ugyan konkrétan nagyinevelésben nincs tapasztalatom... de szerintem ha ráerőszakoljátok a segítséget, mint egy gyerekre, akkor muszáj lesz elfogadnia.. értem ezalatt azt, hogy "addig nincs tévé, amíg meg nem eszed" illetve hasonlók:D az alapvető (de nem életbevágó) segítség megadását (vagyis tv, felülni, lefeküdni...) a gyógyulást elősegítő gondozásért cserébe:) vagyis a szemébe kell mondani, hogy "anyuka, azért nem tud felülni, mert nem hajlandó elmenni orvoshoz.. segédkezek az ápolásban és a gondozásban, meg kísérgetem, ha hajlandó elmenni orvoshoz!"

nem garantálom a sikert, de mint fent említettem, ellenállni úgysem tud.. ellökni nem érdemes, egy combnyakcsont törés inkább rövid úton oldaná meg a problémát... meg ha ellöksz egy öregasszonyt, akkor hiába vagy a gyereke, el fog átkozni:D

illetve biztos vannak ilyen speckó öregothonok, ahol ellátják az öregeket... bár az öreglány sem venné jó néven, hogy beadjátok, meg az ellátás sem hiszem, hogy túl jó lenne... mármint segítenek neki, de azok csak kisegítők lennének, nem pedig jó légkörű társaság.. ami egy gyógyuláshoz nagyonis kell!

2013. júl. 9. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!