Legion kérdése:
A 2. világháborúban, a német U-bootok győzelmi jelentéseit hogyan ellenőrizték? Honnan tudtak utánajárni, hogy egy konvojban eltalált hajó elsüllyedt-e végül, vagy nem?
Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 18:01
11/13 anonim válasza:
érte, akkor sajnos nem tudom majd még gondolkozom rajta
12/13 anonim válasza:
A vízben kiválóan terjed a hang, és egy hajó elsüllyedése bizony nagy zajjal jár. Ezt óriási távolságokból is hallani lehetett egy tengeralattjáróban. Tehát a Kapitány nyilván tisztában volt vele, mi lett a hajó sorsa. Nem hinném, hogy hamis információkat továbbított volna pusztán dicsvágyból. Egyébként a jelentéseket ellenőrizni nyilván nem tudták a parancsnokságon, hacsak nem a másik oldal nyilvános kárjelentéseiből.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,én is olvastam a süllyedések hangjairól.Bár így is volt rá példa,hogy egy hajó elsüllyesztésére 2 süllyedési hangot hallottak.(Olvasd el a korábbiakat,ott van egy oldal,az tele van ilyesmivel.)És ha egy konvojt többen is támadtak,egyidőben,sötétben,hogy tudták összepároztatni egymással a találatokat,és a jelentéseket?
2013. aug. 18. 23:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!