Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a közmunkáról?

Éva1987 kérdése:

Mi a véleményetek a közmunkáról?

Figyelt kérdés
Én most vok 26, érettségizett. Nem rossz mert ez is egy lehetőség akinek épp nincs és nehezen talál munkát bármilyen okból kifolyólag. Én két alkalommal is dolgoztam így de szerencsére tudtak irodában foglalkoztatni mint adminisztrátor. De hallottam h már egyre több diplomás is belekerül ebbe és akár utcaseprői munkát is el kell vállalnia. Sokszor nem értem h az állam miért nem új,tartós munkahelyekre költ annyit mint az átmeneti,rövidke közmunkákra.

2013. júl. 2. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Mert így jobban megéri neki. Gondolj bele, kevesebb a fizu és előbb-utóbb bárki elvállalja akinek nincs munkája. Mindig vannak jelentkezők.

Am. a véleményem erről, hogy a múltkor láttam a buszmegállóban 2 fiatal nőcit akik takarították a port vagyis a semmit meg kapargatták gereblyével meg mindennel kínlódtak és ezért úgy vagyok vele, hogy ahogyan csak tudom, elkerülöm

2013. júl. 2. 22:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen csak sajnos sokan kényszerülnek rá és nem csak az iskolázatlanok. Az utcai munkát nem is vszínű h vállaltam volna mert sajnos megbélyegzik őket pedig a munkaprogramnak nem ez volt a célja.
2013. júl. 2. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Diplomásként 2x voltam közmunkán pár éve, akkor még más volt a rendszer, mint manapság, 200 nap 8 órában, nem küldhettek ki utcát seperni és a fizu is jó volt, elvileg diplomához kötött munkakört adtak, nem volt rossz. A mostani rendszert nem ismerem, de amit hallani róla, az sok jóval nem kecsegtet.
2013. júl. 3. 20:07
 4/6 Sándor G ***** válasza:

mi a vízügynél vagyunk közmunkán, cserjézést fa kivágást csinálunk.

Naponta reggelente 12km-t, kell biciklizni, mert a falutól ennyire van a munkaterület, egy holtág partján.

6óra 10perckor ott kell lenni, mert a munkaidő 6h-2ig tart, és a fönők minden reggel kijőn ellenőrizni,nem lehet készni, mert akkor szabadság, ha az nincs akkor igazolatlan nap, és vége a munkának.

ásványvízet, szódát nem kapunk, még a 37fok melegben sem, pedig az járna, ívóviz kút nincs a közelben, a hőségriasztáskor is kint kell lenni du.2óráig, nem érdekel senkit, ha fel fordulunk az sem számit.

havi 48ez.ft ot kapunk, mindössze ennyit utalnak, kerékpárkopás pénz nem jár, szabadság mindenkinek 2nap/hó, lásd új MTK. szerint.

2013. júl. 4. 09:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos elég szomorú h már diplomások is rászorúlnak meg hát sokmindenki más. Nekem szerencsém van még dolgozhatok irodán,recepción. De látom h az utcai munkásoknak sajnos rosszabb. De van akinek még ez sem tetszik mert nem szeret dolgozni. Pedig jobb mint a semmi,manapság főleg.
2013. júl. 4. 11:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát én akkor is max. akkor vállalnám, ha téll. semmi más lehetőség sincs + pénz se
2013. júl. 4. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!