Jeanne d'Arc (Szent Johanna) minek a szentje? Kiknek a közbenjárója és mi az ő területe?
egyes, mit nő? parasztleány volt:D állítólag látomása volt és álruhában beállt a francia seregbe.. az élükre állt és visszahódította őőő... nemtudom a város nevét, de a franciák koronázó katedrálisának városát:D (Reims talán? kéne tudnom, kétszer voltam ottXD)
azonban valahanyadik valaki király féltette a hatalmát tőle, mert úgy gondolta, hogy túl népszerű és a katonák élén akár puccsot is végrehajthat, úgyhogy amikor Jeanne d'Arc angol kézre jutott, nem sietett a megmentésére és nem fizette ki a váltságdíjat sem, így az angolok a fent említett módon megölhették.. az angolok szempontjából logikus, egyszerűen egy magas ellenséges tiszt volt.. de kár érte, nagy dolgokat hajthatott volna még végre:)
az akasztófavirág:D
egyébként én láttam a helyet, ahol állítólag elégették... egy baromi magas kereszt és rajta egy lobogó van ott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!