MI a kedvenc kajád?
Hello!
A magyar ételeket szeretem főként.
Ezek közül is kedvenceim: halászlé, palacsinta, gulyásleves, krumplis tészta, rakott krumpli, stb.
A főzelékeket is szeretem, azok közül nagy kedvencem a spenót. Tudom, hogy rengetegen utálják, de én nagyon imádom!
Nem, amerikai, pancake-nek hívják...:)
"A palacsinta eredete a kerek, kövön vagy bronzpajzson sült lepénykenyerekre vezethető vissza. Ez a lisztből és vízből némi sóval készített placenta (lepény) fontos szerepet játszott a római légiók ellátásában, mivel bárhol könnyen elkészíthették. Kisütötték, megtöltötték hússal vagy zöldséggel, feltekerték, és már ehették is. A rómaiak hódításai során pedig sok helyen, így Pannóniában is népszerű lett – de Németországban (palatschinken), a franciáknál (crêpe) vagy az angolszászoknál (pancake) is kedvelt étellé vált."
-gulyásleves (anyué és a bolti is),
-húsleves (sok-sok tésztával),
-rántott sajt rizzsel, majonézzel
-petrezselymes krumpli
-rántott krumpli ketchuppal
-brassói
Kb. ennyi... amúgy a tésztafélék a kedvenceim, megeszek mindent, kivéve a húst (nem vagyok vega, csak nem szeretem), meg a főzeléket (viszont a bab-sárgaborsófőzeléket megeszem)
Ja és persze a hekk :)
Meg még rengeteg mindent szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!