Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jogilag korrekt vagy sem?...

Jogilag korrekt vagy sem? Etikus vagy elfogadhatatlan? (Többi lent. )

Figyelt kérdés

A szakdolgozatom elkészítéséhez szükséges kutatás során egy hangfelvételt készítettem három emberről. Nyelvi jelenséget vizsgáltam, így csak egyik ember tudott a hangfelvételről, tkp. ő készítette. A felvételt megmutatta nekik, majd a többiek szívesen felajánlották, hogy használhatom az anyagot a kutatáshoz. A felvételből egy részletet szigorúan név nélkül közöltem.

Ezek fényében, mit gondoltok, elfogadható-e a kutatás módja?

2013. jún. 25. 09:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Amennyiben az összes hangszalagra felvett személy (azaz a hangja hallatszik) beleegyezik abba, hogy nyilvánosan is lejátszhatod a szalagot nincsen jogi következménye.

Ami az etikusságot illeti nyilvánvalóan meg kellett volna kérdezni őket (ha pedig nem lehetett volna elmondani nekik, akkor csak annyit, hogy egy tesztben vennének részt), hogy belemennek-e a dologba.

Szerintem az eredmény elfogadható, aki meg szeret kötekedni az beleköthet kicsit az etikai részbe, én személy szerint nem :)

2013. jún. 25. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!