Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel?...

Mit csináljak a szüleimmel? Bővebben lent

Figyelt kérdés
A szüleim sztem túl műveltek, és ezt tőlem is elvárják, ami nem lenne baj,DE ha kivételesen rá tudom venni őket h áthívhassak vkit akk tőle is ezt várják el, de nekem nem ilyenek a barátaim és nem is akarom h ilyenek legyenek. Ezek után ha együtt akarok elmenni velük közlik hát azzal a lánnyal te nem mész sehova. Ezenkívül azt hiszik h a gimiben magától értetődően kitűnek kéne lennem, és ha pl nem megy a fizika akk mondják h jaj szóljak bármikor és segítenek, aztán ha szólok közlik h tanuljam meg magam, és ezek után meg dühösek ha szar vagyok fizikából.

2013. jún. 18. 14:44
 1/2 anonim válasza:
Ülj le velük és mesélj nekik a barátaidról. Lehet, hogy nem azért nem engedik meg, hogy velük barátkozz, mert nem tartják őket műveltnek, hanem, mert féltenek, félnek, hogy rossz társaságba kerülsz. Kérd meg, hogy meghívhasd a barátaidat vacsorára, filmet nézni, a kertbe beszélgetni. Egy kis időre vond be a szüleidet is, hagy ismerjék meg a barátaidat. Nyilván mindenki másképp viselkedik a szülők előtt, és másképp mikor nincsenek szülők, de ha ez kell ahhoz, hogy elengedjenek velük, kérd meg a barátaidat, hogy viselkedjenek kedvesen, ne beszéljenek előttük csúnyán és kerüljék a nem szülők elé való témákat. Igyekezz megtenni mindent amit tudsz a tanulásban. Mondd fel nekik a leckét, tanulnivalót, akkor látni fogják, hogy igyekszel, csak egyszerűen tényleg nem tudod teljesen felfogni az anyagot. Ne tőlük várd a csodát, akkor menj tőlük segítséget kérni, ha konkrét kérdésed van, konkrét dolog ahol elakadtál. Nincs annál idegölőbb mikor, a "Mit nem értesz?" kérdésre az a válasz, hogy "Semmit." Vedd a fáradtságot és keresd meg, hogy hol akadtál el, először próbálj meg magadtól rájönni, vagy kérj segítséget osztálytársadtól. Ha nem megy próbáld meg a szüleidnél, esetleg magántanárnál.
2013. jún. 18. 15:12
 2/2 anonim válasza:

Hát sajnos csak azt tudod tenni, hogy kiálsz magadért.

Mi mást nem tudunk tanácsolni :/

2013. jún. 18. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!